MONSTRUM ne ide na robiju: Sinovima starim 40 dana RASPORIO SRCE I STOMAK pa poslat u LUDNICU

28.05.2018. 22:44
Piše:
Srbija Danas/Informer
Jezivo

D. K. iz Štrpca, koji je 20. februara 2017. izmasakrirao svoje sinove blizance Nemanju i Danila stare samo 40 dana, neće ići u zatvor, već u ludnicu, jer su psihijatri utvrdili da boluje od paranoidne šizofrenije. Tokom krvavog pira mali Nemanja je na mestu ubijen ubodom noža u srce, dok su lekari uspeli da spasu teško ranjenog Danila, kom je otac rasporio stomak! On se nakon mukotrpnog lečenja oporavio i sada sa majkom živi kod njenih roditelja. 

U sudu u Uroševcu potvrđeno da je D.K. posle zločina bio na psihijatrijskom veštačenju tokom kog je konstatovano da on nije bio uračunljiv kada je iskasapio svoje tek rođene bebe. 

- Odeljenje za teški kriminal Osnovnog suda u Uroševcu izrekao je D. K. optuženom za teško ubistvo, meru obaveznog psihijatrijskog lečenja u institutu psihijatrijske forenzike Kosova. Ova mera trajaće sve dok se prestane potreba za daljim lečenjem, odnosno do poboljšanja njegovog zdravstvenog stanja - navodi se u dopisu suda. 

U međunarodnoj klasifikaciji mentalnih bolesti, paranoidna šizofrenija se kodira sa F20, a smatra se teškim poremećajem koji karakteriše promena mišljenja, percepcije i ponašanjasa pojavom deluzija, halucinacija i iskrivljenog tumačenja realnosti. 

Dok je bio u pritvoru, D.K. je tvrdio da se ničega ne seća i da nikada ne bi naškodio svojoj deci. Dejanova supruga A. K. i preživela beba su se posle mukotrpnog lečenja preselili kod njenih roditelja, gde su nastavili život nastojeći da prebrode jezive traume. 

 

Piše:
Srbija Danas/Informer
28.05.2018. 22:44
Pogledajte više