Mučni detalji ubistva kod Kruševca: Sumnja se da je Bojan ZAKLAO MAJKU jer ga je terala da se leči?

15.02.2018. 08:15
Piše:
SrbijaDanas/ Telegraf
Mesto zločina / Izvor: Profimedia
Mučne scene u Kruševcu

Bojan Jakovljević (37) iz Pepeljevca kod Kruševca navodno je policajcima priznao u utorak zaklao majku Borku (57) u dvorištu porodične kuće, i to zato što ga je terala da se leči u psihijatrijskoj ustanovi.

Bojan se sumnjiči da je zgrabio majku za kosu, oborio je na beton, klekao joj na grudi i prerezao vrat.

Osumnjičenom je određen pritvor, a on će biti poslat na psihijatrijsko veštačenje, kako bi se utvrdilo da li je za zatvor ili za obaveznu meru lečenja u ustanovi zatvorenog tipa.

policija / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Kako se nezvanično saznaje, Jakovljević je u nekoliko navrata priznao zločin, pravdajući se da mu je pao mrak na oči jer ga je majka terala da se leči na psihijatriji. Sumnja se da je tokom rasprave sa majkom iznenada zgrabio nož i krenuo prema njoj.

Nesrećna Borka pokušala je da pobegne na ulicu, ali su vrata kapije bila zaključana, pa ona u panici nije uspela da ih otključa. Borka je zato u paničnom strahu počela da beži po dvorištu od pomahnitalog sina, otimala se i vikala, ali uzalud. Sumnja se da ju je Bojan uhvatio za kosu, stavio joj nogu na grudi i zaklao.

Oglasio se ministar Stefanović: Slučaj ubistva Jelene Marjanović polako dobija epilog

Kako se sumnja, Bojan je, inače, presudio majci samo dan nakon što se vratio sa psihijatrijskog posmatranja. Borka je dobro znala da njenom sinu nije i dalje dobro, ali on nije hteo ni da čuje da se vrati u bolnicu. Pošto je na trenutke bio i nasilan, majka ga je prijavila policiji, što ga je dodatno razbesnelo.

Navodno, osumnjičeni je nakon krvavog pira izašao iz dvorišta i krenuo ulicom do glavnog puta, ali se onda iz samo njemu poznatih razloga okrenuo i vratio nazada u kuću, gde ga je zatekla policija.

Podignuta optužnica zbog ubistva radnice na benzinskoj pumpi: Do 40 godina zatvora za zverski zločin

Bojan je u sredu odveden na saslušanje kod nadležnog tužioca, koji mu je odredio pritvor od 30 dana.

Istog dana nesrećna Borka sahranjena je na groblju u Pepeljevcu.

Piše:
SrbijaDanas/ Telegraf
15.02.2018. 08:15
Pogledajte više