NAKON PRESUDE ZA UBISTVO ANĐELINE, U SUDNICI NASTAO MUK: Majka devojčice izašla stisnutih usana i izgovorila JEDNO!

05.04.2017. 17:15
Piše:
Srbija Danas/Alo
Anđelina Stefanović / Izvor: Foto: Informer
Izricanju presude prisustvovao je i Vladičin rođeni brat, a njegov komentar će se pamtiti

Vladica Rajković (29) iz Vratarnice kod Zaječara, koji je 9. jula prošle godine brutalno silovao i kamenom ubio trogodišnju Anđelinu Stefanović, osuđen je na maskimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

STIGLA GA KAZNA: Osuđen Vladica Rajković za ubistvo male Anđeline (3)

Prilikom izricanja presude Rajković nije pokazao nikakve znake kajanja i bio je mrtav hladan.

JECAJI PREKIDALI TIŠINU, A ONDA JE I NEBO ZAPLAKALO ZA BRATOM I SESTROM: Blizanci iz Niša ispraćeni na VEČNI POČINAK

Viši sud je osudio Rajkovića zbog teškog ubistva male Anđeline na 40 godina zatvora, zbog silovanja na deteta na 15 i za ubistvo Dragane Stanković (47) od pre nekoliko godina na 15 godina robije. Shodno zakonu, izrečena mu je jedinstvena kazna od 40 godina.


Vladica Rajković / Izvor: Foto: Informer.rs

Sud nije prihvatio Rajkovićevu odbranu da devojčicu koju je oteo sa rođendana nije ubio i silovao, te da se događaja ne seća jer je bio pijan i da se radi o nesrećnom slučaju.

Anđelinina majka Danijela Stefanović je nemo primila presudu, stisnutih usana, i nakon izlaska iz sudnice je rekla:
- Nije dovoljno kažnjen! Ovo je mala kazna za njega! Dok sam ga gledala u sudnici, prolazila mi je jeza i strah kroz kosti - rekla je revoltirano Danijela Stefanović.

KOBNA POSETA RODBINI: Detalji POGIBIJE bračnog para i njihovog DETETA

Na pitanje da li je ubica na neki način pokušao da joj se izvini ili da se pokaje, ona nam je rekla da Vladici ne bi dozvolila ni da joj priđe, da bi mu pljunula u lice i zadavila ga golim rukama.

Anđelinina baka Dušanka ogorčena je zbog presude.

- Treba da dobije doživotnu kaznu ili da se kastrira! - izjavila je Dušanka.

Danijela Stefanović / Izvor: Foto: Printscreen/Telegraf

Presudi je prisustvovao i Vladičin rođeni brat Perica Rajković sa suprugom. Neposredno pre suđenja kazao nam je da se nada da će njegov brat dobiti maksimalnu kaznu.

- Smatram da svaki ubica deteta treba da bude osuđen na doživotnu kaznu zatvora ili na smrtnu kaznu. Otkada je Vladica u zatvoru, nisam ni pokušao da stupim sa njim u kontakt, niti ću to da učinim dok god je živ - rekao nam je Perica Rajković.

MI SMO IZGUBILI, ALI NEBO JE DOBILO... Potresan govor na komemoraciji stradalih blizanaca u Nišu

Osuđeni ima pravo žalbe u roku od 15 dana. Advokat Branislav Nikodijević, njegov branilac po službenoj dužnosti, nije želeo da komentariše presudu. Rajkoviću je juče određen pritvor do pravosnažnosti presude. Rajković se tereti da je malu Anđelinu sa rođendana svoje bratanice odveo do šume udaljene oko 700 metara od prvih seoskih kuća i tu je u jarku silovao, a zatim je ubio kamenom prečnika 25 do 30 centimetara tako što ju je udarao po glavi. Obdukcija je pokazala da je dete od posledica silovanja zadobilo stravične povrede unutrašnjih organa i anusa.

„Bio sam pijan, ničeg se ne sećam”

Rajković je na početku suđenja ispričao da je kobnog dana „popio oko četiri litra špricera, a pre toga i oko 200 grama rakije”. - Sećam se da sam stavio Anđelinu na ramena, nosio je i da sam se šalio sa njom. Dok smo prolazili pored stare kuće, sapleo sam se i pao. Udarila je glavom o zid. Kada sam ustao, video sam da je oblivena krvlju. Pokušao sam da joj pomognem, ali nisam uspeo. Uplašio sam je i odneo je van sela - tvrdio je Rajković. On je rekao da se ne seća da li je silovao Anđelinu. - Sećam se, kao kroz maglu, da je vrištala, pa sam joj stavio ruku preko usta, stezao po grudima, ali se ne sećam da sam je silovao.

Piše:
Srbija Danas/Alo
05.04.2017. 17:15
Pogledajte više