"Napao me je, obuhvatio skroz, vrištala sam": Ispovest Jovanke iz Obrenovca koju je napao migrant

06.08.2018. 18:03
Piše:
Srbija Danas/ RTV Mag
Devojka / Izvor: Profimedia/ilustracija
Devojka preživela horor

Jovanku Ninković (24) napao je jedan od migranata sa Bliskog istoka, u Obrenovcu, u 22 sata, u subotu uveče. Odlazak kod prijatelja ove devojke u naselju Rvati pretvorio se u pravu dramu.

- U jednom trenutku primetila sam da me neko prati. Neki osećaj mi je govorio, da je u pitanju neki dečko, ali nisam odmah posumnjala jer tuda prolaze mnogi ljudi pa tako i ja. Shvatila sam da mi se sve više približava i da će se nešto desiti. Uzela sam telefon, okrenula koleginicu i rekla joj da izađe. Momak koji me je pratio tačno je kao i ja razmišljao: nailazim na deo gde je mrak, gde nema kuća, drveće i šipražje, da će tu nešto da se desi - priča Jovanka za RTV Mag, inače novinarka ovog lokalnog medija.

Mladić star oko 25 godina, poreklom iz neke od bliskoistočnih zemalja, nažalost, uradio je ono čega se Jovanka pribojavala.

- Osetila sam da on ubrzava korak. Okrećem se, a on je iza mene raširio ruke, napada me, obuhvata skroz, ruke ne mogu da pomeram u tom trenutku. Vičem, koprcam se. Kučići počinju da laju, on shvata da tu ipak ima dosta ljudi, da neće uspeti. Odustaje, vraća se na stranu na koju odakle je došao - nastavlja ona.

"Otišao je na put bez povratka": SESTRA poginulog na putu između Kikinde i Mokrina NEUTEŠNA

Odmah nakon toga otrčala je kod koleginice. Zbog šoka tek sledećeg dana je prijavila policiji da je napadnuta.

- U policiji su me pitali zašto odmah nisam prijavila jer možda su mogli odmah da ga nađu i da shvatw da li je hteo da me opljačka ili nešto više. Ne smem ni da pomislim šta bi bilo da su se kretali u grupama kao i obično. Deset sati i dalje nije bilo toliko kasno, a on je mene napao. Iz Komesarijata za izbeglice  je rečeno da od 10 do 22 sata mogu slobodno da šetaju, ali od 22 sata moraju da budu u svom izbegličkom kampu, u kasarni. A u subotu uveče taj momak me je napao oko 22.15. Šta će on tad tu? - pita Jovanka.

U razgovoru sa inspektorima rečeno joj je da nisu uobičajeni slučajevi poput njenog, da policija interveniše uglavnom zbog međusobnog koškanja migranta.

- Kasnije sam kao novinar anketirala devojke u gradu, koje su rekla da su bile u istim situacijama. Mislim da je Obrenovac položio test humanosti pomagavši migrantima, ali nisam više sigurna, ne znam kome da se obratim, više sama noću neću da idem. Verujem da bi trebalo i dalje im pomagati, ali njima više ne verujem - zaključuje ona.

 

Piše:
Srbija Danas/ RTV Mag
06.08.2018. 18:03
Pogledajte više