Nemanja je poginuo na Ibarskoj magistrali, A DRUGOVI SU KUKALI OD BOLA: Jedan DETALJ slomiće vam srce!

28.08.2017. 15:48
Piše:
Srbija Danas/ Večernje novosti
Nemanja Tesla / Izvor:
Pretužno

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu uveče u Velikoj Moštanici stradao je 21-godišnji Nemanja Tesla. Nesrećni mladić je sa još dva prijatelja krenuo na rođendan. Vozilo u kojem su se nalazili sletelo je s puta i udarilo u metalnu ogradu obližnje kuće.

Dva meseca od ubistva pred Centrom za socijalni rad, a OVO JEDNO PITANJE sestri I DALJE ne da mira

Teška saobraćajna nesreća na Ibarskoj magistrali: Ima MRTVIH!

Dvojica mladića, Nemanja Đurđević (22) i Pavle Blagojević (21) prevezeni su na odeljenje za reanimacije u Urgentnom centru sa teškim povredama. Jedan mladić je dobio povredu kičme, dok je drugi pretrpeo otvoreni prelom obe noge, javljaju "Večernje novosti". Nesreća se dogodila oko 21:50 sati, kada je sivi "alfa romeo" udario u ogradu ispred kuće u Ulici 1.maja 41. Automobil je bio do te mere smrskan da su mladiće satima izvlačili iz olupine. Nesrećnom Nemanji, koji je sedeo na zadnjem sedištu, nije bilo spasa.

Očevici nesreće ispričali su da se automobil velikom brzinom kretao iz centra sela ka Ibarskoj magistrali. Vozač je izgubio kontrolu, prešao u levu traku, zatim sleteo sa kolovoza, probio drvenu tarabu i zakucao se u metalnu ogradu.

- Sedeli smo u dvorištu i čuli prasak. Staklo i delovi auta su doleteli do nas. Videli smo prevrnuta kola i stub ograde koji je probio vrata. Njihovi drugovi, koji su bili u kolima iza, odmah su se stvorili tu. Počeli su da zapomažu, skočili su gore na kola da ih vade, dok oni u autu kukaju. Užasan prizor  - potresno pričaju komšije iz kuće koja se nalazi pored mesta nesreće.

Prema rečima komšija, drugovi povređenih mladića su u panici pokušali da pomognu, ali nisu znali kako.

Jedan od njih je hteo da iseče vrata brusilicom, ali su ga očevici, koji su se za kratko vreme okupili oko mesta nesreće, upozorili na opasnost od goriva koje može da zapali autom. Stotinak ljudi se okupilo oko prevrnutog automobila, da pomogne kako zna i ume.

D. P, u čiju ogradu su udarila kola, priča za "Novosti", da se u trenutku nesreće nije nalazio kod kuće, pa ga je dočela scena smrskanog automobila. Kako kaže, agonija izvlačenja povređenih je trajala satima.

- Došao sam do svoje kuće i video jezivu scenu. Iako smo svi hteli da pomognemo, nije bilo šanse. Vatrogasci su dva i po sata "čupali" povređene momke iz kola, od 22 časa pa sve do posle ponoći, kada su isekli kola - priča potreseno D.P.

U porodičnoj kući Nemanje Tesle, koja se nalazi u jednom od sokaka nedaleko od mesta nesreće u Velikoj Moštanici, juče se okupio veliki broj rodbine i prijatelja. Došli su da izjave saučešće nesrećnoj porodici, dok je Nemanjin otac, kako kažu komšije, tražio da vidi mesto nesreće.

- Potreseni čovek je došao da vidi to mesto gde je izgubio sina. Mogu da zamislim kako se oseća - sa tugom pričaju komšije.

Dve ekipe vatrogasaca su intevenisale kako bi izvukli mladiće iz smrskanog automobila. Uzet je DNK kako bi bilo utvrđeno ko je vozio automobil, a istraga će pokazati sve okolnosti nesreće.

Piše:
Srbija Danas/ Večernje novosti
28.08.2017. 15:48
Pogledajte više