"NEMOJ, MOLIM TE, JAOJ" Poslednje reči brutalno ubijenog Filipa (18) - detalje KRVAVOG PIRA na Banjici izneli očevici

19.04.2022. 12:45
Piše:
Srbija Danas
Filip / Izvor: Foto: SD/ilustracija/Instagram/Printscreen
Četvorica očevidaca su svedočila, odnosno, opisala šta se dogodilo na parkingu na Banjici

Braći Rakočević Petru (36), Radovanu (39) i Urošu (26) zbog ubistva navijača FK "Rad" Filipa Lepojevića (18) 5. septembra 2020. godine, kao i ranjavanja njegovog druga Alekse Đ. danas je nastavljeno suđenje u Višem sudu u Beogradu.

Četvorica očevidaca su svedočila, odnosno, opisala šta se dogodilo na parkingu na Banjici. Prema rečima jednog od njih, on je čuo dva pucnja, a zatim i jaukanje.

Krvavom piru prethodila SVAĐA oko kupovine kola: Izboden muškarac u Ćupriji

Krvavom piru prethodila SVAĐA oko kupovine kola: Izboden muškarac u Ćupriji

"KADA JE VIDEO DA NEMA GDE, PUCAO JE SEBI U GLAVU" Ovo je MOTIV talačke krize u Novom Pazaru?

"KADA JE VIDEO DA NEMA GDE, PUCAO JE SEBI U GLAVU" Ovo je MOTIV talačke krize u Novom Pazaru?

STRAVIČAN SUDAR U BEOGRADU: Vatrogasci seku vozila, ima povređenih

STRAVIČAN SUDAR U BEOGRADU: Vatrogasci seku vozila, ima povređenih

Sedeo sam u stanu i čuo pucnjeve i zapomaganje. Kroz prozor sam video dečka koji leži na zemlji. Sišao sam dole i video još jednog ranjenog u kolima – rekao je student N. N.

Za braću Rakočević je rekao da ih zna iz viđenja jer su komšije. Potom je V. B. ispričao sudiji da je čuo poslednje reči ubijenog Filipa.

 - Kroz prozor sam čuo zapomaganje: "Nemoj, molim te. Jaoj!". Potom sam iz drugih kola čuo: "Ranjen sam, zovite Hitnu" - rekao je V.B. 

Sud je odbio predlog odbrane o ukidanju pritvora zbog opasnosti da bi ponovili delo za koje se terete. Petar je optužen za teško ubistvo, a njegova braća za pomaganje u teškom ubistvu, dok je Uroš optužen i za nedozvoljeno držanje oružja.

Podsetimo, ovom događaju prethodio je napad na dvojicu braće Rakočević, Petra i Uroša koji su tada zadobili više ubodnih rana nožem.

Prema optužnici braća Rakočević su 5. septembra pre dve godine, na Banjici svojim vozilom preprečili vozilo marke “Polo”, nakon čega su dotrčali sa hirurškim maskama i kačketima do auta u kojem su se nalazili Filip Lepojević, Aleksa Ð. i Ivan N.

Petar je prvo pistoljem udario Aleksu koji je sedeo na vozačevom mestu i naredio Lepojeviću da izađe iz auta nakon čega ga je usmrtio hitcem u glavu. Potom je, kako sumnja tužilaštvo, najmlađi brat Uroš ispalio 2 hica i tom prilikom teško ranio Aleksu Ð. u nogu, nakon čega su pobegli sa lica mesta.

Petru se pored teškog ubistva, na teret stavljaju i krivična dela ugrožavanje sigurnosti i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Njegov najstariji brat Radovan se tereti za krivično delo pomaganje u teškom ubistvu, dok se Urošu na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Tri brata su uhapšena istog dana i od tada se nalaze u pritvoru.

Piše:
Srbija Danas
19.04.2022. 12:45
Pogledajte više