Neverovatna sudbina inspekora koji je radio na slučaju JELENE KRSMANOVIĆ: Evo šta se desilo sa njim!

22.05.2017. 07:58
Piše:
Srbija Danas/Blic
Jelena Krsmanović / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić
Obrt

Istraga protiv Todora Došena, inspektora koji je radio na slučaju ubistva Jelene Marjanović, za navodnu krađu novca od dilera kog je hapsio, privodi se kraju, ali pokradeni diler je nestao.

Zoran otkriva do sada nepoznate detalje: Vračara mi je na Jecinom grobu rekla nešto JEZIVO!

Naime, kako objašnjavaju u beogradskom Prvom osnovnom tužilaštvu, protiv Došena, inspektora Odeljenja za krvne i seksualne delikte, prošlog leta je Služba unutrašnje kontrole MUP podnela krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja.

JANA MARJANOVIĆ (6), ĆERKA JELENE KRSMANOVIĆ: Tužna sam što nema mame da slavimo Uskrs

Nezvanična saznanja govorila su o tome da je inspektor osumnjičen da je u aprilu 2016. godine ukrao novac i mobilne telefone od izvesnog Borisa Dimitrijevića, koga je privodio zbog dilovanja droge.

policija / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Odmah poo dobijanju krivične prijave iz SUK, Prvo tužilaštvo počelo je istragu. Do sada su obavljene brojne dokazne radnje u sklopu te istrage, a saslušan je i sam Došen kao i veći deo svedoka, pa bi se kasnije, krajem leta mogla očekivati odluka da li će inspektor biti optužen za zloupotrebu položaja ili će krivična prijava biti odbačena.

Istraga u ovoj poslednjoj fazi, predviđa saslušanje još dvojice veoma bitnih svedoka: najpre inspektora iz unutrašnje kontrole koji je radio na Došenovom slučaju, a potom i samog Dimitrijevića. Ovaj drugi, međutim, predstavlja problem za tužilaštvo s obzirom na to da ne uspevaju da ga pronađu još od pokretanja istrage!

Naime, on se ne nalazi na adresi prijavljenoj u dokumentima, pa se pozivi vraćaju tužilaštvu.

Interesantno je da je Prvo osnovno tužilaštvo, u međuvremenu, podiglo optužnicu protiv Dimitrijevića za slučaj zbog kog ga je Došen i privodio. Suđenje za posedovanje narkotika zakazano mu je za kraj ovog meseca, pa se očekuje da ako se ne pojavi ni na početku pretresa, Prsvi osnovni sud za njim raspiše potragu.

Prema nezvaničnim informacijama, Došen je Dimitrijevića hapsio zbog sumnje da se bavi dilovanjem droge. Nakon privođenja zaplenio mu je, kao dokazni materijal, oko 20 evra i 40.000 dinara, kao i tri mobilna telefona. Postupak se nastavio redovnim tokom, a diler se pojavio u policiji tražeći da mu se vrati novac i oduzeti telefoni, a osumnjičeni je ispričao da se između ostalog dogovorio sa Došenom da mu proda jedan od telefona, te da očekuje i taj novac, nakon toga usledila je orijava SUK.

REKLA JE, DESILO SE NEŠTO STRAŠNO, I ZAPLAKALA: Mala Jana dala iskaz koji će rešiti slučaj?!

Došen je među kolegama i na ulici među kriminalcima poznat kao Toša, a 2011. godine je bio najviše nagrađivan beogradski policajac.

U fokus javnosti je došao dok je radio na slučaju ubistva pevačice Jelene Krsmanović u Borči.

Piše:
Srbija Danas/Blic
22.05.2017. 07:58
Pogledajte više