NEVIĐENO DIVLJAŠTVO! Albanci opet udarili na Srbe: Opljačkali, pa SPALILI kuću Kostića na KiM

19.10.2018. 22:34
Piše:
Srbija Danas/ Večernje novosti
Požar, vatrogasci / Izvor: Profimedia/ilustracija
U noći između četvrtka i petka, odnosno u jutarnjim satima još uvek nepoznate osobe zapalile su porodičnu kuću Kostića.

Prema rečima srpskih predstavnika opštine Peć, kuća Kostića prvo je opljačkana a potom i zapaljena u potpunosti.

Uhapšen srpski političar zbog pretnji Dačiću (FOTO)

- U pitanju je još jedan atak na Srbe i njihovu imovinu na ovom području a sve sa ciljem da se obeshrabre u nameri da ostanu i žive ovim prostorima - ističe Vinka Radosavljević, načelnica Pećkog okruga podsećajući da je do 1999 godine samo na ovom podruju živelo 65.000 Srba dok ih je sada svega oko 2500. Pored Goraždevca, jedinog većinski sprksog sela u opštini Peć, malobrojni Srbi nastanjeni su i u Belom Polju, svega petnaestak predstavnika porodica dok se u selu koje je nekada bilo većinski srpsko nastanjuju Albanci.

HITNA AKCIJA MUP-A! On je taj? Uhapšen OSUMNJIČENI za izazivanje DIMA zbog kojeg je došlo do SAOBRAĆAJKE SMRTI na auto-putu!

- Napadima Albanaca, gotovo svakodnevnim, kako fizičkim tako i krađama imovine izloženi su ne samo oni koji su ostali da žive u svojim domovima, već i povrtanici dok je na meti Albanaca pre svega njihova imovina, jer time žele da ih ostave bez egzistencije i da obesmisle njihov povrtaak odnsono onemoguće im život - ističu predstavnici Srba iz pećke opštine. Inače, od oko nekadašnjih oko 700 žitelja Belog Polja u selu su ostala uglavnom starija lica, koja veoma lako mogu biti na meti napadača, jer su bez ikakve zaštite, iako se baza KFOR-a nalazi nadomak sela.

Pratite nas i na instagramu.

 

Piše:
Srbija Danas/ Večernje novosti
19.10.2018. 22:34
Pogledajte više