Novi detalji jezivog ubistva u Leskovcu: Nikola je zapomagao i dozivao pomoć, a onda je dokrajčen

22.02.2018. 11:22
Piše:
Srbija Danas/Informer
Nikola Jović / Izvor: Foto: Facebook/Nikola Jović
Strašno

Nikola Jović (23), kik-bokser i sin žandarma iz Leskovca, ubijen je juče u 2.48 iza ponoći ispred zgrade u kojoj je živeo u leskovačkom naselju Dubočica.

Jović se na povratku iz grada, posle proslave svog rođendana, u parku ispred zgrade posvađao s jednim mladićem, koji je potegao pištolj i najpre ga ranio u nogu. Prestravljeni Jović je pokušao da pobegne, dozivajući pomoć iz sveg glasa, ali napadač ga je sustigao stotinak metara dalje i dokrajčio sa šest metaka.

Mislio da su petarde

Prema saznanjima izvora iz istrage, Jović je kobne noći sa društvom proslavljao 23. rođendan u jednom kafiću u centru Leskovca.

- Uveče se taksijem vratio do zgrade u naselju Dubočica, ali ga je jedan mladić, koji ga je sigurno poznavao, pozvao da porazgovaraju u parku. Usledila je svađa, a taj mladić je najpre jednim hicem iz pištolja ranio Jovića, koji je pokušao da pobegne, ali ga je napadač brzo sustigao i ubio - naveo je izvor i dodao da inspektori trenutno utvrđuju identitet napadača.

/ Izvor:

Jovićev komšija kaže da ga je iz sna najpre prenuo jedan pucanj.

- U prvi mah sam pomislio da je neko bacio petardu, ali onda sam čuo da neko doziva upomoć. Vapaji tog mladića su ledili krv u žilama, dozivao je upomoć iz sveg glasa, a onda su odjeknuli novi hici. Shvatio sam da se nešto ozbiljno dešava, pa sam pozvao policiju i Hitnu pomoć - navodi komšija.

Jovićev leš je pronađen stotinak metara dalje od njegove zgrade, gde ga je sustigao ubica, u Ulici Čedomira Jovanovića. U automobil parkiran u blizini mesta ubistva udario je rikošet jednog metka.

Policija / Izvor: Profimedia

Stanovnik ove ulice kaže da ga je iz sna probudila pucnjava.

- Bilo je strašno. U prvi mah nisam znao šta se dešava, a kad sam došao sebi, izašao sam iz kuće i video telo mladića, kojeg sam poznavao iz viđenja - kaže on.

Inače, Nikola je nakon razvoda roditelja živeo u stanu u leskovačkom naselju Dubočica, sa ocem koji je pripadnik Žandarmerije u Leskovcu. Nesrećni čovek je u vreme ubistva svog sina spavao, a samo dva sata ranije ga je sreo u gradu i čestitao mu rođendan, ne sluteći da ga više neće videti živog.

Izjave saučešća

Ispred zgrade u Dubočici juče se okupio veliki broj rođaka, prijatelja i komšija da Nikolinom ocu izjave saučešće.

- Znao sam ga kao dobrog mladića, često sam ga sretao u prolazu. Zaista ništa loše ne mogu da kažem o njemu - rekao nam je poznanik Nikolinog oca.

Ubijeni Jović je bio vatreni navijač Crvene zvezde. Aktivno se bavio kik-boksom, a spremao se i za MMA borbe. Njegovi prijatelji su na društvenim mrežama ostavili brojne oproštajne poruke. 

 

Piše:
Srbija Danas/Informer
22.02.2018. 11:22
Pogledajte više