NOVI detalji nezapamćenog ZLOČINA u Ruzveltovoj: Programer TRI DANA planirao masakr u firmi

14.03.2018. 07:57
Piše:
Srbija Danas/Informer
ruzveltova / Izvor: Srbija Danas
Nebojša Stojilković (31) sukobio se sa kolegama u petak oko jednog projekta

Programer Nebojša Stojilković (31) tri dana je brižljivo pripremao osvetu kolegama u beogradskoj firmi "Privredni savetnik za informacione tehnologije", pre nego što je u ponedeljak ušetao tamo i napravio masakr! Nebojša se u petak sukobio s kolegama oko jednog projekta, a onda je tri dana kasnije banuo u firmu i ubio šefa Branka Kanjevca (31), ranio Marka Filipovića (36), dok se Igor Radenković spasio skočivši kroz prozor sa osam metara visine!

Pomahnitali programer je nakon pokolja zapalio svoj stan i pucao sebi u glavu, a juče je podlegao povredama u Urgentnom centru!

U policiji kažu da je Nebojša bio ćutljiv, prek i depresivan čovek i ljudi su imali poteškoća da normalno komuniciraju s njim.

- Međutim, bio je odličan programer i poslednje četiri i po godine radio je u firmi u Ruzveltovoj ulici. U petak se, međutim, posvađao oko jednog projekta sa kolegama, kojima je pukao film zbog njegovog ponašanja i dobio je otkaz. Niko od njih nije ni sanjao da će Stojilković potom nabaviti nelegalni pištolj i brižljivo isplanirati da ih sve pobije – priča izvor.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Tri dana kasnije, u ponedeljak, Stojilković je mirno ušao u zgradu firme, mahnuo sekretarici u prolazu i uputio se pravo u kancelariju gde su Kanjevac, Filipović i Radenković imali sastanak.

- S vrata je, bez reči, ubio Kanjevca hicem u glavu. Marka je zatim pogodio u rame, a Igor je u panici skočio kroz prozor i povredio kičmu, noge i karlicu. Marko i Igor su zbrinuti u Urgentnom centru i nisu životno ugroženi – kaže sagovornik.

Od Nebojše NI DOBAR DAN: Komšinica otkrila i gde je programer sakrio pištolj

U ovom krvavom pohodu Nebojša je ispalio pet metaka i verovatno bi bilo još žrtava da se ostali zaposleni nisu pozaključavali u kancelarijama, dok su se preostali razbežali. Nebojša se zato nakon masakra uputio u stan koji je iznajmljivao u Ulici vojvode Savatija, koji je najpre polio benzinom i zapalio, a zatim je sebi ispalio metak u čelo.

Komšije pričaju da je Nebojša bio veoma inteligentno dete, ali je retko dolazio u Vranje nakon što se preselio u Beograd, gde je završio Elektrotehnički fakultet.

ruzveltova / Izvor: Srbija Danas

- Svi iz porodice Stojilković su veoma fini, učtivi i korektni, dobre komšije. Nebojša je oduvek bio izuzetan đak, pravi genije. Često je Nebojšina majka Fidanka znala da nam priča kako on nijedan ispit nije pao, kao i da je ređao samo desetke u indeksu. Nebojšina starija sestra Jelena je takođe bila izuzetan đak. Njih dvoje su nam se uvek pristojno javljali kad prođu ulicom, ali smo slabo pričali sa njima – priča komšinica.

Nebojšin poznanik iz ulice kazao je da je s njim ranije često vozio bicikl.

- Nebojša nije mnogo pričao, nije bio nametljiv, bio je veoma povučen i miran, ali je bio korektan. Izdvajao se od nas svojim intelektom, znali smo da je veoma pametan i dobar student – dodaje ovaj momak.

Nebojša je u Vranju išao u OŠ "Dositej Obradović", a potom u Gimnaziju "Bora Stanković".

Piše:
Srbija Danas/Informer
14.03.2018. 07:57
Pogledajte više