ODLUKA VIŠEG SUDA: Ubici žene i deteta iz Rakovice određen pritvor!

14.07.2017. 14:52
Piše:
Tanjug
Rakovica / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić
Zločin koji je potresao celu Srbiju

Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana Marku Nikoliću koji je u sredu brutalno ubio ženu i 4-godišnje dete ispred Centra za socijalni rad u beogradskoj opštini Rakovica.

Nikolić se prethodno na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem, a nakon toga je tužilaštvo protiv njega pokrenulo istragu za krivično delo teško ubistvo i predložilo da mu se odredi pritvor.

Patolog nikad gadniju sliku tela nije video: Ova rana je bila KOBNA po Maju koja je iskasapljena u Rakovici

STIGLI NALAZI OBDUKCIJE: Ovako su umrli Maja i mali Mihailo

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Portparol Višeg suda u Beogradu Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je u celosti usvojio predlog Viseg javnog tužioca i odredio mu pritvor do 30 dana.

Pritvor mu je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog načina izvršenja i težine posledica krivičnog dela za koje se tereti, a koji su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivicnog postupka, napomenula je Stanković.

Protiv ovog rešenja osumnjičeni i njegov branilac mogu izjaviti žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja.

Nikolić se tereti za krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna zatvora od 30 do 40 godina zatvora.

Poslednji pozdrav anđelu Mihailu i ubijenoj Maji: Sahrana majke i sina u ponedeljak na groblju Orlovača

Rakovica / Izvor: Foto: Informer

Nikolić je u sredu oko 15:15 naočigled brojnih prolaznika ubio ženu izbovši je nožem, dok je svoje 4-godišnje dete zadavio i tom prilikom teško nožem povredio troje radnika Centra za socijalni rad i jednog prolaznika, koji su pokušali da zaustave nasilje. 

Napadača su najpre savladala dvojica komunalnih policajaca, a zatim je uhapšen.

Za delo za koje se tereti zaprećana je najteža kazna - do 40 godina zatvora.

Nikoliću je juče, dan nakon ubistva trebalo da počne suđenje pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu zbog nasilja u porodici, odnosno nasilja koje je izvršio upravo nad ubijenom ženom.

On je inače 2010. godine bio osuđen za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet eksplozivnih materija, rekla je Kovačević.

 

Piše:
Tanjug
14.07.2017. 14:52
Pogledajte više