Osumnjičeni za izazivanje nesreće u kojoj su nastradale Jovana i njena beba: Ne sećam se koliko sam popio

04.10.2017. 12:58
Piše:
Srbija Danas/ novosti.rs
Jovana Ljubić / Izvor: Foto: Facebook printscreen/ Jovana Ljubić
Celo Prokuplje je zavijeno u crno zbog katastrofalne tragedije

Zbog sumnje da je izazvao udes u kome su život izgubile dve osobe, dok su dve povređene, priveden je D. J. (45) koji je u ponedeljak najpre saslušan u Tužilaštvu nakon čega mu je Viši sud u Nišu odredio pritvor u trajanju od 30 dana.

– Viši sud u Nišu odredio pritvor D.J. po dva osnova, zbog opasnosti da će uticati na svedoke i drugi, to što mu se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela za koje je zaprećena kazna preko 10 godina i što su način izvršenja i težina posledica krivičnog dela koje mu se stavlja na teret takvi da su doveli do uznemirenja javnosti koje je takvog intenziteta da može ugorziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka - objašnjava portparol Višeg suda u Nišu Iva Popović.

Suze same teku: Ovo je Dragiša rekao prijatelju na sahrani ćerkice Dunje i žene Jovane

PROKUPLJE NEMO OD BOLA: Majka i beba koje su stradale u stravičnom sudaru sahranjene jedna pored druge

Ispovest prvog svedoka tragedije kod Aleksinca: Bilo je jezivo, beba je ležala ispod suvozačevog sedišta

Kako se nezvanično saznaje, on je, navodno, prilikom saslušanja rekao da se ne seća svih detalja jer je bio veoma pijan. On je objasnio da je toga dana dovezao koleginicu iz Aleksinca u Niš da nešto kupi gde, kako sam tvrdi “ni sam ne zna koliko je vodke popio“.

On je koleginicu vratio u Aleksinac i zatim nastavio put Niša. Kada se vraćao, prešao je na zaustavnu traku i udario u „golfa“ u kome se nalazila četvoročlana porodica i tom prilikom nažalost usmrtio četvoromesečnu bebu Dunju i njenu majku Jovanu (28).

udes / Izvor: Profimedia/ilustracija

On je još dodao da nije imao nameru da pobegne nego nije bio svestan šta radi, kao i da mu saobraćajac nije dozvolio da se vrati do mesta nesreće.

Jovanu je delio jedan ispit do zvanja vaspitačice

Prva komšinica nastradale Jovane Ljubić - Milica - priča da je Jovanu poslednji put videla pre nego što su krenuli na svadbu.

- Oko 12 sati Jovana je bila kod mene, razmenile smo šminku, a onda je ona otišla kod frizera. Bile smo bliske jer je moje dete samo 10 dana starije od nastradale bebe. Ne mogu da verujem da ih više nema - ispričala je Milica.

Dragiša radi u Prokuplju, dok je nastradalu majku diplomski delio do završetka pedagoške škole i dana kada bi zvanično postala vaspitačica.

 

Piše:
Srbija Danas/ novosti.rs
04.10.2017. 12:58
Pogledajte više