OTKRIVENO ZAŠTO JE BELIVUK LIKVIDIRAO GOKSIJA! Ubistvo iz OSVETE? Velja je godinama čekao da mu PRESUDI lično

16.08.2021. 22:12
Piše:
Srbija Danas/Kurir
Velja Nevolja / Izvor: Foto: Facebook/Prinstcreen/Profimedia
Zaratili posle saradnje

Navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića namamila je, a potom brutalno mučila, ubila, raskomadala i samlela 5. avgusta 2020. u kući strave u Ritopeku, jer je Belivuk sumnjao da im je, dok su bili u pritvoru 2017. i 2018, ukrao drogu vrednu 200.000 evra! Navodno, Belivuk je godinama čekao da se Veličkoviću osveti lično.

Očišćeno Zobnatičko i Zavojsko jezero u okviru Henkelovog projekta „Volim reku, a ti?“

Očišćeno Zobnatičko i Zavojsko jezero u okviru Henkelovog projekta „Volim reku, a ti?“

POSEBNA EKIPA PRIPREMALA "KLANICU" ZA ŽRTVE: Veljini "profesionalci" napravili PROPUST - ostavili KLJUČNE DOKAZE Tužilaštvu

POSEBNA EKIPA PRIPREMALA "KLANICU" ZA ŽRTVE: Veljini "profesionalci" napravili PROPUST - ostavili KLJUČNE DOKAZE Tužilaštvu

ONA JE OBAVEŠTAVALA VOĐE O KRETANJU OKO BUNKERA U HUMSKOJ! Ovo su bila Slađina zaduženja - jedine žene u Veljinoj ekipi

ONA JE OBAVEŠTAVALA VOĐE O KRETANJU OKO BUNKERA U HUMSKOJ! Ovo su bila Slađina zaduženja - jedine žene u Veljinoj ekipi

- Nemoj niko da je dirao Goksija, nemoj nešto da mu fali. Njega ću lično ja da rešim, ima živog da ga oderem - navodno je poruka koju je Belivuk poslao svojim ljudima iz pritvora.

Kako naš izvor otkriva, pre ubistva Vlastimira Miloševića 30. januara 2017. u centru Beograda, Veličković je bio u dobrim odnosima sa Veljom Nevoljom i Markom Mesarom.

Supruga potvrdila

Pretnje su počele 2017.

Supruga Gorana Veličkovića Jelena, koja ga je automobilom i dovezla do Višegradske na sastanak sa Hrvatinom, koji ga je predao u ruke ubicama, potvrdila je da su pretnje njenom suprugu počele 2017. i da je on bio zabrinut za svoju bezbednost, ali i za njenu bezbednost i njihove dece.

- Jednom je na kućnim kamerama video dvojicu, rekao mi je: "Evo su!" Ubrzo je na Jutjubu postavljena pesma sa tekstom: "A gde žuriš, Goksi bre, pobismo ti jangere". Počeo je da dobija pretnje kada je južnu tribinu Partizana preuzele grupe Janjičari i Šedouvzi, i to konkretno kada je Belivuk skinuo nanogicu i zapalio zastavu Janičara i pretvorio je u zastavu Principa - potvrdila je, navodno, tokom svedočenja da su problemi njenog supruga počeli kada je Belivuk 2018. pušten iz kućnog zatvora.

- Spajala ih je tribina, družili su se i sarađivali u tom smislu, ali su navodno ušli i u poslove s drogom. Međutim, pošto su Belivuk i Miljković završili u pritvoru zbog ubistva, verovatno niko nije verovao da će se lako izvući i da će se već 2018. naći na slobodi - navodi se:

Velja Nevolja / Izvor: Profimedia

- Veličković je, kako tvrde upoznati, praktično ukrao od njih drogu vrednu 200.000 evra i preprodao je, što ga je i koštalo života. Kada su ova dvojica puštena iz pritvora, znao je šta ga čeka. Zbog toga se slabo kretao, a i kada je izlazio u grad, išao je uvek u isti kafić, u kom je sve pod kamerama. S druge strane, Belivuk je dobio informaciju da se priklonio njegovom najvećem neprijatelju Filipu Koraću, i zbog toga je bio rešen da Goksija želi lično da ubije.

Jedan plan im propao

Hteli da ga otmu obučeni u policajce

Prema priznanju Bojana Hrvatina, prvobitni plan je bio da Goksi bude otet na parkingu na Ceraku, na kom je obično ostavljao Hrvatina.

- Plan je bio, kada Goran stane na parking, da me ostavi da idem kući, trebalo je jedan auto da stane kod vozačevih vrata kako bi onemogućio bežanje Gorana iz kola, a druga dva auta, jedan sa prednje strane, drugi sa zadnje, kako bi blokirali auto. A ljudi koji bi ga izvlačili iz kola nosili bi policijske uniforme, značke, motorole, sve kao prava policija, i izvukli ga iz kola i izvršili lažno hapšenje - ispričao je Hrvatin i naveo da su čak Miljković i Belivuk išli da obiđu parking na kom je trebalo da se desi otmica, ali ih je tada "zaustavila interventna i legitimisala, pa se od toga odustalo".

Međutim, ma koliko je bio oprezan, Veličković je navodno u poslovima s drogom počeo da sarađuje sa Bojanom Hrvatinom, koji je prošle godine izašao iz zatvora.

Raskomadano telo

- Hrvatinu se poverio da želi da kupi pištolj radi lične zaštite, ne znajući da je Hrvatin već ušao u grupu Veljka Belivuka. Upravo preko ovog navijača, koji je odslužio kaznu za ubistvo, uspeli su da ga namame na sastanak, navodno da bi kupio oružje. Hrvatin, koji je postao svedok-saradnik, otkrio je da je Goksija dovezao blizu kuće u Ritopeku - podseća on.

Kako navodi, Hrvatin se sa Veličkovićem, kog su zvali i Žuti, našao u Višegradskoj i odvezli se do dogovorene lokacije, gde su ih čekali optuženi Miloš Budimir, Srđan Lalić, Nebojša Janković i Veljko Belivuk.

- Ispričao je da zna da je i Miljković bio u kući, jer mu je posle ispričao da se "Goksi dobro držao, da je bio najhrabriji i da ga je on lično rešio jednim udarcem sekire". Miljković je potom uzeo Veličkovićev telefon s aplikacijom Skaj, u njemu našao broj Filipa Koraća i počeo da mu piše - ispričao je svedok-saradnik i dodao da su mu slali i slike Veličkovićevog raskomadanog tela i pretnje: "Tik-tok, tik-tok, i ti ćeš ovako da završiš" - podseća sagovornik upućen u istragu.

Piše:
Srbija Danas/Kurir
16.08.2021. 22:12
Pogledajte više