"PODNEĆEMO KRIVIČNU PRIJAVU" Oglasio se advokat porodice Đurić: Došao sa blagim bolom, iznet kolima Hitne pomoći

15.07.2022. 11:13
Piše:
Srbija Danas/Blic
Milan / Izvor: Foto: Printscreen/Youtube/Emisija "Beograd na prvom mestu"
- U naredna dva dana, nakon što u petak Milan bude sahranjen, njegova porodica će podneti krivičnu prijavu protiv uprave "Balans medike" i kiropraktičara koji je slomio vratni pršljen Milanu zbog čega je on preminuo.

Ovako počinje priču Momčilo Bulatović, pravni zastupnik porodice Đurić, koja je ostala bez sina, odnosno brata Milana 9. jula ove godine, nakon tromesečne borbe lekara da ga spasu. Milan je izdahnuo nakon tri meseca koje je proveo u komi usled teške povrede prvog vratnog pršljena (atlasa) koji mu je nameštao lekar iz privatne klinike "Balans medika". Prema rečima Bulatovića, porodica ne može da dođe k sebi, a svi su se nadali i verovali da će Milan ipak preživeti i biti sa njima.

- Oni su gajili nadu da će se Milan ipak oporaviti. Njegov otac je preminuo pre 20 dana. Možete da zamislite kako se osećaju - kaže Bulatović.

JEDAN PAPIR REŠAVA MISTERIJU! Milanova smrt šokirala Srbiju - čeka se samo ovo

JEDAN PAPIR REŠAVA MISTERIJU! Milanova smrt šokirala Srbiju - čeka se samo ovo

OVO JE MOGUĆA KAZNA ZA DOKTORA KOJI JE MILANA PRETVORIO U "BILJKU": Advokat izneo nove detalje o smrti muškarca

OVO JE MOGUĆA KAZNA ZA DOKTORA KOJI JE MILANA PRETVORIO U "BILJKU": Advokat izneo nove detalje o smrti muškarca

"MENTOL MISLI DA ĆE DA IZAĐE, VEĆ JE OSTAO BEZ PRSTA, SAD IDE RUKA" Nove šok prepiske otkrivaju detalje mučenja Nikole Mitića

"MENTOL MISLI DA ĆE DA IZAĐE, VEĆ JE OSTAO BEZ PRSTA, SAD IDE RUKA" Nove šok prepiske otkrivaju detalje mučenja Nikole Mitića

Prema njegovim rečima, porodica preminulog Milana veruje da će Više javno tužilšatvo u Beogradu preduzeti sve da se otkrije način na koji je ovaj čovek preminuo. Rezultati obdukcije i dalje nisu poznati, a kako navodi, u narednim danima bi mišljenje obducenata trebalo da stigne u Tužilaštvo.

- Nadamo se da će Tužilaštvo sprovesti istragu i utvrditi sve okolnosti Milanove smrti, jer on je čovek koji je potpuno zdrav otišao u tu kliniku koja nije imala licencu. Da će se ispitati šta se dogodilo tamo, da li su ispitali sve pre nego što su uradili bilo kakav zahvat na Milanu - naglašava sagovornik.

Advokat Bulatović dodaje i da je Milan imao blagi bol u vratu kada je otišao na pomenutu kliniku, a iz nje je izašao u kolima Hitne pomoći, paralizovan.

- Milanu je urađen taj zahvat nakon čega je on ostao ukočen, nepokretan, paralizovan. Polomljen mu je prvi pršljen, koji se naziva pršljen života - naglašava sagovornik.

On dodaje da je nakon što je Milan ostao ukočen na klinici prošlo sat i po vremena do dolaska Hitne pomoći.

- Mi ne znamo šta se dešavalo u tih sat ipo vremena. To možemo samo da pretpostavimo. Oni su tek posle toliko vremena nazvali Hitnu pomoć, a prva ekipa koja je stigla nije mogla sama da ga iznese jer je bio krupan čovek. Videli su da je u jako lošem stanju, pozvali su drugu ekipu pa su ga zajedno izveli i odveli na Banjicu. Tamo su ga stavili u veštačku komu, a posle tri meseca on je izdahnuo - pojašnjava on.

Pravni zastupnik Milanove porodice dodaje i da će se ispitati da li je lekar koji je obavio zahvat na Milanovoj kičmi obavio sve medicinske provere pre nego što je bilo šta uradio.

- Trebalo je da se utvrdi zbog čega ga boli vrat, da se to snimi, urade sve analize pre bilo kakvog medicinskog zahvata. Možda je Milan imao uklještavanje, možda neke druge probleme. Ne leče se sve isto. Sve to se mora ispitati i zbog toga ćemo i mi podneti prijavu Tužilaštvu - naglašava advokat.

On dodaje i da će na nadležnima ostati da odrede kako će delo biti kvalifikovano, te naglašava da će porodica sarađivati sa njima i da se nada da Milanova smrt neće proći nekažnjeno.

BONUS VIDEO: Ubistvo u Leskovcu - Biljana zabetonirala muža

 

Piše:
Srbija Danas/Blic
15.07.2022. 11:13
Pogledajte više