Posle rođendana završili u SANDUCIMA: Mladići su zapomagali i držali se za glavu, a oko njih su bili MRTVI DRUGOVI

19.11.2017. 07:56
Piše:
Srbija Danas/Alo
Detalji tragedije u Smederevskoj Palanci

Miloš Šiljak (16) i Pavle Orlović (16) iz Smederevske Palanke poginuli su u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u noći između petka i subote u tom gradu.

U nesreći su povređeni Miljan Đ. (20), kao njegov maloletni brat F.Đ.

Kako se saznaje, do stravične nesreće došlo je kada je automobil „tojota jaris“, za čijim volanom je bio Miljan, dok su Miloš, Pavle i F.Đ bili putnici, udarila u banderu i obmotala se oko nje.

- Sumnja se da je do nesreće došlo usred brzine neprilagođene uslovima puta. Sumnja se da je „tojota“ proklizala na blagoj krivini, okrenula se za 180 stepeni i zadnim desnim delom se obmotala oko bandere – kaže sagovornik upućen u slučaj.

Prema rečima očevidaca, od siline udarca mladići Miloš i Pavle, koji su sedeli na zadnjem sedištu, ispali su iz auta i ostali da leže na putu.

- Probudio me je jak prasak. Istrčao sam odmah napolje i ugledao dva mladića kako dozivaju pomoć i pokušavaju da pomognu drugarima koji su leželi van automobila. Jedan je bio na travi na razdelnom ostrvu, a drugi na asfaltu. Povređeni momci su zapomagali, držali se za glavu i plakali. Scena je bila više nego potresna. Ubrzo je stigla i Hitna pomoć, ali nažalost momcima nije bilo spasa – kaže komšija koji živi u blizini mesta nesreće.

Kako se nezvanično saznaje, u trenutku nesreće četvorica momaka vraćala su se iz grada, a prethodno su bili na proslavi rođendana zajedničkog druga M.J. (16) koji je ispričao šta je prethodilo užasnoj nesreći.

- Pavle, Miloš, Miljan i njegov brat bili su kod mene na rođendanu. Dogovorili su se da posle žurke sva četvorica idu da spavaju kod Miloša Šiljka. Tako je i bilo. Otišli su kod njega i javili se da je sve u redu. Međutim, posle toga su odlučili da odu do grada da vide da li ima nekih dešavanja. Kako u gradu nije bilo ništa zanimljivo, oko 3 i 15 su ponovo krenuli kući i tada je došlo do nesreće – priča vidno potresen M.J.

On objašnjava da su i stradali mladići, kao i povređeni, odrasli gotovo zajedno i da su svi bili dobri drugovi.

- Meni je Miloš Šiljak bio pogotovu dobar drug iz detinjstva. On je živeo sa bratom i tetkom. Otac mu je nedavno preminu, dok mu majka živi u Švajcarskoj. Išao je sa mnom u gimnaziju, u isti razred, a Pavle je išao u Tehničku školu u Velikoj Plani. Mnogo mi je teško zbog svega što se dogodilo. Ceo dan sam izgubljen, idem od jedne do druge porodice i loše se osećam – priča očajni M.J.

Ispred kuća poginulih Pavla Orlovića i Miloša Šiljka juče su se okupili brojni prijatleji.

Piše:
Srbija Danas/Alo
19.11.2017. 07:56
Pogledajte više