POZNATO STANJE DVOJICE NAJTEŽE POVREĐENIH DEČAKA: Oglasio se direktor bolnice u Sofiji

18.08.2022. 07:39
Piše:
Srbija Danas/Novosti
Autobuska nesreća u Bugarskoj / Izvor: Foto: YouTube/EU Top News/Printscreen
Dvojica dečaka, koja su zbog povreda u udesu na auto-putu Trakija zadržana u bolnici "Pirogov" u Sofiji, u stabilnom su, ali teškom stanju, i nisu životno ugrožena, saopštio je juče na jutarnjem brifingu direktor, dr Valentin Dimitrov.

Nikola Todorović i Ilija Četnik, čiji identitet bolnica nije otkrivala, proveli su, kako je rekao, relativno mirnu noć.

JOŠ DVOJE POVREĐENE DECE SUTRA STIŽE U SRBIJU: Dva helikoptera Republike Srbije kreću ka Sofiji

JOŠ DVOJE POVREĐENE DECE SUTRA STIŽE U SRBIJU: Dva helikoptera Republike Srbije kreću ka Sofiji

I RANIJE JE BILO PRETNJI! Brat izbodenog advokata otkrio motiv napada: "Za dlaku izbegnuta tragedija"

I RANIJE JE BILO PRETNJI! Brat izbodenog advokata otkrio motiv napada: "Za dlaku izbegnuta tragedija"

IZLAZIO U RIKVERC, PA UDARIO U MOTOCIKL: Drama na Voždovcu, ima povređenih (FOTO)

IZLAZIO U RIKVERC, PA UDARIO U MOTOCIKL: Drama na Voždovcu, ima povređenih (FOTO)

Još se ne zna redosled narednih koraka u lečenju, niti kada bi dečaci eventualno mogli da budu prebačeni za Beograd.

Međutim, nezvanično se saznaje da je moguće da će mališani biti transportovani u Srbiju i pre nego što se to mislilo u prvim lekarskim procenama. Upravo to sinoć je trebalo da razmatra Konzilijum lekara u Sofiji. Porodice ovih dečaka, saglasne su da oni budu tamo gde će im se pružiti najcelishodnija pomoć i poštovaće odluku doktora.

A kako je na brifingu rekao dr Dimitrov, ne navodeći ime, jedan od dvojice dečaka od ponedeljka je imao četiri operacije.

- Deci su juče obrađene sve rane i noć je bila relativno mirna. Jedno dete je podvrgnuto intervenciji mekog tkiva. Njemu danas treba da se urade visoko specijalizovani testovi da bi se postavila preciznija dijagnoza. Drugo dete je podvrgnuto operaciji stabilizacije preloma karlice. Obojica su na pedijatrijskoj intenzivnoj nezi i izaći će kada bude potrebno - rekao je juče dr Dimitrov.

Jedan od dvojice dečaka starosti 10 i 11 godina, koji su i najteže povređeni u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, prema nezvaničnim informacijama ima neurotraumu, a drugi povrede koštanog sistema.

Još troje dece, ostalo je na lečenju u bolnici u Staroj Zagori, jer još nisu spremna za transport. Osim njih, u Zagori su i dva povređena muškarca, od kojih je jednom amputirana potkolenica. Njih dvojica su u stabilnom stanju i tokom dana biće prebačeni sa intenzivne nege na odeljenje.

VOZAČ

Vozač autobusa D. K. je iz pritvora u Staroj Zagori prebačen u Plovdiv. Naredne nedelje, nadležni u Bugarskoj trebalo bi da odluče hoće li mu pritvor biti produžen ili ne, kao i da li će protiv njega biti podignuta optužnica.

Kada je reč o sedmoro dece lakše povređene u ovoj nesreći, koja su u ponedeljak organizovano, sanitetima, iz Bugarske prebačena u Tiršovu, svih pet devojčica i dvojica dečaka su još u bolnici, i očekuje se da će većina danas biti otpuštena.

- Dete kojem je u utorak operisan lakat zbog preloma dobro se oporavlja posle hirurškog zahvata - potvrđeno je u Tiršovoj.

I ostala deca su stabilnog zdravstvenog stanja, pod nadzorom i adekvatnom terapijom.

Piše:
Srbija Danas/Novosti
18.08.2022. 07:39
Pogledajte više