Policija pretražuje dokumenta i telefone Ognjanovića: Istraga ide u novom smeru, ubica se ne plaši svedoka?!

31.07.2018. 12:06
Piše:
Srbija Danas/Novosti
Dragoslav Ognjanović / Izvor: Srbija Danas
Rasvetljavanje likvidacije advokata je u toku

Operativci beogradske policije, rasvetljavajući ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57), u noći zločina detaljno su pregledali njegovu kancelariju i dokumentaciju, u nadi da će naići na trag koji bi istragu odveo u pravom smeru, a u prvi plan istrage inspektori su stavili odnos sa Lukom Bojovićem.

Pročešljani su brojni papiri, fascikle sa slučajevima, ali i prepiske na kompjuterima. Pregledani su i mobilni telefoni. Pored uviđaja na mestu zločina, bio je to prvi korak u potrazi za mogućim motivom ove likvidacije.

Inspektori su u prvi plan stavili njegov odnos sa Lukom Bojovićem, ali i vođama i određenim pripadnicima "škaljarskog klana". Ove dve kriminalne ekipe u poslednje vreme često su delovale kao jedna, a poslednjih meseci našle su se na meti egzekutora, koji su likvidirali više ljudi. Poznavaoci prilika u podzemlju navode da su iza oba klana veliki krvavi tragovi i da je sada došlo vreme za osvetu. Neki su od meta postali ubice i obrnuto.

- Istražuje se da li je advokat poslednja žrtva u ratu dva klana i ko se kome tu sada priklonio. Ratuju "škaljari" i "kavčani", ali su u sukobu bili i Bojovići i Šaranovići. Oba brata Šaranović su likvidirana, ali očigledno se s tom nekom krvnom osvetom nije stalo. Ipak, nije reč samo o tome, već i trgovini narkoticima - navodi sagovornik.

Dragoslav Ognjanović / Izvor: Tanjug/​Sava Radovanović

Poslednjih meseci ubijeno je više ljudi koji se dovode u vezu sa Bojovićem, ali i jednim od njegovih najbližih saradnika - Filipom Koraćem. Advokat Ognjanović zastupao je i ovog drugog. Nijedna od tih likvidacija zasad nije rasvetljena.

Stoga se istražuje njegova uloga kao branjenika medijski gotovo najpropraćenijih slučajeva. Važio je za jednog od najboljih krivičara u zemlji, a zastupao je kako bivšeg predsednika države Slobodana Miloševića tako i okorele kriminalce i šefove mafije. Negde u tom miljeu policija sada i traži mogućeg organizatora zločina.

- Ognjanović nije bio običan branilac i samo advokat. Konkretno, sa Lukom Bojovićem, koga je zastupao u svim sudskim sporovima, kako u zemlji tako i inostranstvu, bio je veliki prijatelj. Ali i više od toga. Navodno, savetovao ga je i prenosio mu poruke. Bio je njegova veza sa svetom van zatvorskih zidina. Ta konekcija je postala dublja posle ubistva Lukinog brata Nikole, ali i posle smrti oca Vuka Bojovića - navodi sagovornik.

Dragoslav Ognjanović / Izvor: Tanjug/​Sava Radovanović

Hice iz automatskog oružja u subotu uveče, ispred stana gde je živeo Ognjanović, ispalio je profesionalac, i to iz "škorpiona" ili "duge devetke". Još je u toku veštačenje čaura pronađenih na mestu događaja. Ubica se nije plašio ni svedoka. Jedan od hitaca pogodio je advokatovog sina Petra (26) i ranio ga u ruku. Neki od komšija naveli su i da su videli muškarca obučenog u crno i sa crnim kačketom kako se žurno udaljava od zgrade.

- Petar Ognjanović nije bio od velike koristi tokom prvog razgovora sa policijom. Nije video ubicu, već samo, kako je objasnio, tamnu priliku. Nije mnogo znao ni o očevim slučajevima, niti da li mu je neko pretio. Miša Ognjanović se, bar njemu, nije žalio niti poveravao - rekao je sagovornik.

U međuvremenu, ubistvo Ognjanovića ispraznilo je hodnike Prvog osnovnog suda u Beogradu. Zbog štrajka njegovih kolega, ova institucija juče je bila pusta, a svega nekoliko desetina stranaka obavilo je posao bez prisustva branilaca.

 

Piše:
Srbija Danas/Novosti
31.07.2018. 12:06
Pogledajte više