PRESUDA U BRISELU: Spasić, Drašković i Vukotić osuđeni za ubistvo albanskog emigranta?!

23.11.2016. 12:05
Piše:
BIRN/Kurir
Andrija-Draskovic.jpg / Izvor:
BRISEL - Božidar Spasić, Andrija Drašković i Veselin Vukotić osuđeni u Briselu za ubistvo albanskog emigranta Envera Hadrija.

Briselski sud osudio je u utorak Božidara Spasića, Andriju Draškovića i Veselina Vukotića za ubistvo Envera Hadrija koje se dogodilo u belgijskoj prestonici u februaru 1990. godine.

Istraga je pokazala da je u pitanju političko ubistvo Hadrija, nekadašnjeg predsednika Pokreta za ljudska prava, koje je organizovala UDBA, a kazna će biti izrečena naknadno.

Nisam dobio nikakav poziv ni za kakvo suđenje, verovatno je reč o privatnoj tužbi, rekao je Božidar Spasić, nekadašnji obaveštajac Službe državne bezbednosti reagujući na vest o navodnoj presudi za ubistvo albanskog emigranta Envera Hadrija.

Hadri je ubijen u Briselu februara 1990. godine, a Spasić je tim povodom izjavio da je o tom slučaju saslušan još pre 8 godina kao i da mu je još tada rečeno da protiv njega nema nikakvih dokaza pa mu sada nije jasno o čemu je ponovo reč.

-Mi apsolutno nemamo informaciju o tom suđenju. Nikada nikakav poziv, optužnicu niti rešenje o suđenju u odsustvu nismo dobili ni Andrija, a ni ja - kaže za Kurir Veljko Delibašić, advokat Andrije Draškovića.

Piše:
BIRN/Kurir
23.11.2016. 12:05
Pogledajte više