PRETUČENI zato što su SRBI! Potresna ispovest montažera Partizana: Skakali su po meni, niko nije prišao (VIDEO)

12.12.2017. 08:41
Piše:
Srbija Danas/Novosti
Huligani / Izvor: Foto: Instagram Prntscreen/gruppaof
"Kada sam ustao, samo mi je bilo u glavi da vidim gde je kolega koga je tukla brojnija grupa"

Prišli su nam i pitali - Serbians? Nismo ni stigli da odgovorimo. Prvo su udarili kolegu, već u sledećem trenutku mene je grupa opkolila s leđa. Prmio sam desetak, petanest udaraca u glavu i pao na zemlju. Skakali su po meni. Nemam predstavu koliko je dugo trajalo sve to, ali niko nije prišao da nam pomogne i to u prometnoj ulici na sto metara od hotela.

Montažer TV Partizan Filip Balać kaže da još nije svestan svega što je preživeo u Kijevu 7. decembra uoči utakmice Dinamo - Partizan kada je njega i kolegu na ulici pretukla grupa od 15-ak huligana. Sa kolegom kamermanom je oko pet sati popodne, krenuo ka Mekdonaldsu koji se nalazi 200 metara od hotela "Premijer palas" u kojem su bil ismešteni.

Grupa navijača, kako kaže, očigledno ih je čekala.

- Nismo mi vikali, išli ulicom, dizali tri prsta, ponašali smo se najnormalnije. Bio je mrak, a oni su čuli da pričamo srpski. Svestan sam bio sve vreme, u suprotnom, sigurno bih gore prošao. Ovako sam uspeo nekako da se zaštitim rukama. Mislio sam da će prestati, ako sam na zemlji. Ali oni su nastavili... Kada sam ustao, samo mi je bilo u glavi da vidim gde je kolega koga je tukla brojnija grupa.

U međuvremenu je na društvenim mrežama osvanuo snimak uznemirujućeg sadržaja gde se vidi kako huligani besomučno udaraju, šutiraju, a potom i skaču po čoveku koji leži na asfaltu. Vide se i prolaznici, automobili...

POSLE SKANDALA U KIJEVU: Objavljeni detalji napada na TV Partizan (VIDEO)

- Niko nije prišao da nam pomogne - u čudu je Balać: - Na deset metara od nas je bilo vozilo Hitne pomoći. Ja mu kucam na prozor, otvaram vrata i pokazujem na kolegu. Samo mi je nešto nezainteresovano odgovorio na ukrajinskom, koji ne razumem. Uhvatio sam kolegu i otišli smo potom do hotela. Mi onako krvavi ulazimo, oni slabo govore engleski... Tu su bile stjuardese iz aviona koje su nam pomogle.

Čekali su još 15-ak minuta Hitnu pomoć koja ih je potom odvezla do urgentnog centra. Policijsku pratnju nisu imali - ni u putu sa aerodroma ni u hotelu. Posle incidenta i pregleda u bolnici, pojavila se policija i uzeli su im izjave.

SRAMOTNO! Napadnuta ekipa TV Partizan u Kijevu! (VIDEO)

- Imam prijatelje iz Rusije koji su čuli šta se dogodilo i oni mi kažu: "Nisu svi Ukrajinci isti", što i ja potvrđujem - objašnjava Balać. - To može da se desi svuda. Ali! BIli smo u Podgorici, pa u Albaniji, najnormalnije šetali, jeli, pili, govorili na srpskom i nijedan problem nismo imali. Ovde se, posle Berna, najmanje očekivalo da će biti nekih neprijatnosti. I mi smo, možda, ušli u sve ovo preopušteno, jer nismo bili svesni toga u kolikom su problemu Ukrajinci sa Rusima. A so bzirom na to da mi imamo prijateljski odnos sa njima, mislim da je to bio povod. I verujem da su nas napali neki mlađi iz ekipe koji su dobili zadatak da se dokažu.

 

Piše:
Srbija Danas/Novosti
12.12.2017. 08:41
Pogledajte više