Priča o fotografu? Azil? Da li je izmislila silovanje? Oglasila se Danijela Štajnfeld i dala odgovore na pitanja

24.06.2021. 08:20
Piše:
Srbija Danas/Nedeljnik
Danijela Štajnfeld / Izvor: Foto: Instagram printscreen/danijelastajfeld
Danijela je istakla da taj nivo želje da je diskredituju ukazuje na nivo njihovog straha od nje same

U pojedinim medijama se pojavila informacija da je Danijela Štajnfeld silovana od strane V.K. lokalnog fotografa, ali je ona, govoreći za Nedeljnik, to demantovala. 

TEŠKA NOĆ U BEOGRADU: Tri saobraćajne nesreće, motociklista teže povređen na Zrenjaninskom putu

TEŠKA NOĆ U BEOGRADU: Tri saobraćajne nesreće, motociklista teže povređen na Zrenjaninskom putu

UŽAS NA BANOVOM BRDU: Maloletnik uhapšen pod optužbom da je silovao petogodišnju devojčicu

UŽAS NA BANOVOM BRDU: Maloletnik uhapšen pod optužbom da je silovao petogodišnju devojčicu

KRAĐA U KAFIĆU U APATINU USRED BELA DANA: Lopov uzeo mobilni konobaru, pa ga gurnuo u dečja kolica

KRAĐA U KAFIĆU U APATINU USRED BELA DANA: Lopov uzeo mobilni konobaru, pa ga gurnuo u dečja kolica

Tako u nepotpisanim tekstovima izlazi da je Danijela sa 13 godina izmislili da je u Ruskom Krsturu silovao V. K., lokalni fotograf.

- Kada sam bila mala, učili su me da je jako ružno lagati, mislila sam da samo deca to rade, a ne i odrasli. Kao što sam rekla, moje detinjstvo i devojaštvo bilo je divno i bezbedno, bez ikakvog nasilja. Baš nikakvog. Mislim da znam ko bi mogao da bude V. K. Bio je to jedan divan seoski fotograf iz mog detinjstva i nikada mi nije ničim naudio. Ne znam uopšte odakle ta priča - rekla je Danijela i dodala:

- Nečasno je da fabrikuju degutantne laži, ispod kojih očigledno niko ne sme ni da se potpiše. Zanimljivo je kako izbacuju jeftine dosetke i klevetanja bez činjenica, a da se pritom niko iz tih tabloida ne usuđuje da kontaktira sa mnom. Moj glas i moja istina su nekome toliko bolni da očigledno predstavljaju trn u oku.

Danijela je istakla da taj nivo želje da je diskredituju ukazuje na nivo njihovog straha od nje same.

- Nisam ni slutila da sam toliko opasna! Izgleda da se ovakva bujica negativne pažnje može zaslužiti samo hrabrošću! Lečićev strah se izgleda prelio i na sve one koji se plaše da dolazi vreme kada je glas nekoliko žena jači od mašinerije političkih moćnika i tirade srpskih tabloida. Njihova taktika je providna i patetična. Čak i neinteligentna. Čvrsto verujem da će Tužilaštvo pokrenuti istragu i tako sve razjasniti. Želim da naglasim da silovanje nije seksualni čin. Silovanje je zloupotreba moći, nasilje najintimnijeg i najosetljivijeg dela bića - rekla je Danijela.

U sledećem tekstu se tvrdi da je Danijela izmislila da ju je silovao Branislav Lečić kako bi dobila azil u Americi… Danijela otkriva kako je otišla u Ameriku i dobila azil.

- Azil!? Imala sam divnu glumačku karijeru u Srbiji, naslovne strane, mnogobrojne intervjue, više puta sam nagrađivana za svoje uloge, a Amerika najviše voli da uvozi mlade talente - rekala je Danijela i nastavila:

- Dobila sam radne papire po imigracionom programu za talente koji imaju izuzetne rezultate u svojoj karijeri.

- Kada sam osnovala svoju filmsku produkcijsku kuću i počela da radim, dobila sam i vizu za stalni boravak, a samim tim i mogućnost da dobijem državljanstvo. Tužilaštvo to sve takođe zna.

- Ja spadam u onu grupu koja se kod nas naziva "odliv mozgova". Ponosna sam naravno što mi je talenat otvorio vrata ove zemlje, koja me je prihvatila, unapredila moju kreativnost i znatno proširila slobodu mog umetničkog polja i izraza. U Americi sam ponovo pronašla svoju slobodu - rekla je Danijela.

Piše:
Srbija Danas/Nedeljnik
24.06.2021. 08:20
Pogledajte više