Priča o ubistvu na Zakintosu puna preokreta: JEZIVO SVEDOČENJE Nenada i Siniše po dolasku u Srbiju!

14.07.2017. 23:04
Piše:
Srbija Danas/Informer
Zakintos / Izvor: Reuters
Letovanje se pretvorilo u pakao

Kada su nam grčki policajci stavili lisice na ruke u vili u Laganasu na Zakintosu, počeli smo da gubimo vazduh! Znali smo da smo nevini i da nismo ni pipnuli nastradalog Amerikanca Bakarija Hendersona! Ipak, kada smo bačeni u zatvro, osećaj bespomoći nas je sve obuzeo. To nikada nećemo moći da zaboravimo.

Dvojica u Srbiji, četvorica u pritvoru: O sudbini sedmog uhapšenog na Zakintosu odlučuje se sutra

Ovako počinju priču Nenad Jovanović iz Rečica (22) i Sniniša Petrović (22) iz Žitnog Potoka koje je grčki sud uz kauciju pustio iz pritvora. Utvrđeno je da oni 7. jula nisu ni učestvovali u tuči na Zakintosu kada je stradao Henderson.

Prvo u crkvu

Jovanović i Petrović, koji su juče doleteli iz Grčke, dočekani su jutros u Prokuplju, nedaleko od rodnih sela. Kažu da su pre toga bili u crkvi Svetog Prokopija u Prokuplju - da mu se zahvale na pomoći.

- Samo kada smo dotakli srpsko tlo. Jedva čekamo da stignemo kući. Sad mi se plače od sreće, a kada se setim zatvora počinje užasna jeza da me hvata - priča Siniša.

Bakari Henderson / Izvor: Foto: Twitter/KXAN News

Nenad i Siniša se prisećaju kako je kobna tuča počela i navode da su sve ostale uhapšene Srbe upoznali tek u pritvoru.

- Tuča je izbila u tom kafiću i nastao je haos. Nije se znalo ko koga tuče, a ko razdvaja zavađene. Mi nikog nismo ni pipnuli, a kamoli tukli do smrti. Nakon tog kobnog izlaska smo se vratili u vilu u kojoj smo bili smešteni. Posle toga, kupali smo se ceo dan i tek oko 19 časova nas je grčka policija obavestila da moramo doći na informativni razgovor.

Prema rečima Nenada Jovanovića, nakon tog razgovora odvedeni su u pritvor i letovanje im se pretvorilo u pakao.

Veleobrt na Zakintosu: Razlog tuče nije bio selfi, već krvava glava jednog od uhapšenih Srba

- Grčka policija je izuzetno korektna, ali zamislite da se nađete u toj situacji. Vrtelo mi se u glavi, nisam mogao da dišem, prosto mi se činilo da sa njam i da ne mogu da se probudim iz košmara. Kada su nam dozvolili da pozovemo roditelje, izgubio sam snagu, čuvši im glas, i slomio sam se - kaže Nenad.

Obojica su saglasni da je ovo bilo najgore životno iskustvo.

- Da nije biklo roditelja, ne bismo izdržali. Kroz glavu ti u tim trenucima prođe svašta. Najteže padaju ona četiri gola zida ćelije. U stranoj si zemlji, ne znaš šta te je snašlo... Znaš da nisi kriv i čekaš pravda da dođe, ali se opet bojiš, jer je sve neizvesno - prenosi Siniša svoje utiske.

Pomoć prijatelja

On dodaje da je istraga, nakon detaljnog pregleda snimaka, utvrdila da su potpuno nevini.

Završeno saslušanje uhapšenih Srba na Zakintosu: Grupa saslušana juče biće poslata u zatvor

- Sinišin otac je zajedno sa advokatom čitavih devet sati gledao sve snimke. Kada je utvrđeno da smo nevini, smao zahvaljujući prijatelju kojeg je u Grčkoj pronašao Sinišin otac, a koji je poreklom iz Srbije, uplaćena nam je kaucija od po 5.000 evra i mi smo pušteni. Najvažnije jeste da se potvrdila naša nevinost, a na suđenje ćemo ići kao svedoci - kaže Nenad u žurbi.

On žuri kući, jer mu je uskoro rođendan.

Obojica su apelovali na državu da ostalim momcima pruže svu moguću pomoć.

 

Piše:
Srbija Danas/Informer
14.07.2017. 23:04
Pogledajte više