Želim što pre sve da zaboravim: Ispovest Srba koji su bili uhapšeni na Zakintosu zbog ubistva

15.07.2017. 12:49
Piše:
Srbija Danas/Večernje Novosti
Zakintos / Izvor: Reuters
Dočekali slobodu.

Planirani odmor i lečenje pretvorili su mi se u noćnu moru i zbog toga želim što pre da zaboravim sve šta mi se izdešavalo u Grčkoj. Činjenica je da smo se moj drug Siniša i ja našli u pogrešno vreme na pogrešnom mestu. Znaš da nisi kriv, čekaš da pravda dođe, ali se opet bojiš.

Priča o ubistvu na Zakintosu puna preokreta: JEZIVO SVEDOČENJE Nenada i Siniše po dolasku u Srbiju!

Evo kako će Ministarstvo pravde pomoći puštenim Srbima dok se brane sa slobode!

Ovim rečima počinje svoju priču Nenad Jovanović (22) iz Rečice kod Žitorađe, jedan od dvojice Srba, koji su posle hapšenja na Zakintosu pušteni da se brane sa slobode. Još u zagrljaju rođaka i komšija, priča da su on i njegov prijatelj i vršnjak Siniša Petrović iz Žitnog Potoka kod Prokuplja oslobođeni sumnje da su učestvovali u tuči u kojoj je stradao američki turista Bakari Džavad Henderson (22).

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Njih dvojica uhapšeni su na Zakintosu sa još petoricom mladića iz Srbije, a posle saslušanja i plaćene kaucije, pušteni su u četvrtak da se brane sa slobode. U petak ujutru su stigli u Srbiju i svoje domove, taman na vreme da proslave Nenadov 22. rođendan.

I dok nam objašnjava da su čarter letom stigli iz Grčke do Beograda, a zatim autobusom do Prokuplja, Nenad nam objašnjava da su on i Siniša oslobođeni odgovornosti jer nisu učestvovali u tuči.

- Ja ne znam ni za kakvu kauciju. Inspektori su nam samo rekli da smo slobodni i pozdravili su se sa nama. Znači, mi smo sada slobodni građani - priča Nenad koga je u Žitorađi dočekao otac Ljubiša, srčani bolesnik koji je otišao u prevremenu penziju. - Te noći bio sam sa Sinišom ispred objekta gde se dogodio incident, ali nas dvojica nismo učestvovali u tuči. To se videlo i na snimcima sigurnosnih kamera. Uhapšeni smo radi istrage, a pustili su nas kada se ustanovilo da nismo krivi.

Nenad žali zbog smrti američkog turiste i dodaje da među uhapšenim mladićima iz Srbije, koji su i dalje u grčkim zatvorima, ima još nevinih. Nada se da će i oni, kada istraga bude završena, biti oslobođeni.

- Nadam se da će i za njih pravda biti dostižna - govori Nenad moleći novinare da ga puste da se odmori i da uživa u povratku kući, a, kako tvrdi, na Zakintos više nikada neće otići.

Nenadu je u petak izostao slavljenički doček za rođendan jer mu se majka Ljiljana i dalje nalazi u Grčkoj, gde je autom otišla sa Sinišinim ocem, i čiji dolazak uskoro očekuju. Ipak, veruju da će im se život brzo vratiti u normalu.

NIKAD VIŠE TAMO

Ni Nenadov otac Ljubiša ne zna da li je i ko platio kauciju za njegovog sina i Sinišu, ali žali zbog svega što se dešavalo. Smatra da je to bio splet nesrećnih okolnosti.

- Samo kada mi se sin vratio živ i zdrav. Nikada ga više nećemo pustiti da ide za Grčku - priča uzbuđeno Ljubiša. - Žao mi je što su naša deca predstavljena javnosti kao nekakvi nasilnici, a znam da je moj sin vaspitan kao mirno i povučeno dete, kakav je i njegov drug Siniša.

PRAVDA NA NAŠOJ STRANI

- Samo kada smo dotakli srpsko tlo.... Danas duplo slavimo, jer je Nenadu rođendan i svi su već kod njega u Rečici. Prosto se gušim od sreće jer je pravda na našoj strani i konačno smo kod kuće - kazao je u petak novinarima Siniša Petrović.

Piše:
Srbija Danas/Večernje Novosti
15.07.2017. 12:49
Pogledajte više