Ranjen iz automatske puške: Policajac GOLORUK pokušao da razoruža napadača iz Niša, PETORO POVREĐENIH

18.06.2018. 06:12
Piše:
Srbija Danas/Blic
Napadač nije bio sam

Niški klub "Manila" u nedelju dva sata nakon ponoći, umesto mesta za provod, bio je poprište vatrenog obračuna u kome je pet ljudi povređeno.

Brzom i efikasnom intervencijom niške policije savladan je i uhapšen I. P, koji se sumnjiči da je nakon sukoba sa radnicima obezbeđanja ovog kluba iz automatske puške ranio tri osobe. Teže posledice i tragediju većih razmera sprečila je, na sreću, niška policija, ali je prilikom intervencije teško ranjen jedan policajac, dok su dvojica lakše povređena.

Kako se saznaje, I. P. došao je u "Manilu" sa dvojicom drugova, ali je obezbeđenje tražilo da napuste lokal posle određenog vremena, jer su bili pijani.

- Vratili su se posle desetak minuta. I. P. je imao u rukama automatsku pušku, a dvojica njegovih drugara noževe. Onda su napali radnika obezbeđenja, koji je bio ispred kafića - kaže izvor.

Teška nesreća u Surdulici: Devojka osumnjičena da je izbola MATURANTA, brat je branio u policiji (FOTO)

Osim radnika obezbeđenja, lakše je ranjen još jedan muškarac, koji se zatekao ispred kafića, a u društvu osumnjičenog bila su još dvojica muškaraca koji su prethodno sa njim udaljeni iz ugostiteljskog objekta. Nekoliko trenutaka kasnije, intevenisala je patrola koja se nalazila u blizini kafića, na Trgu kralja Milana, ali je I. P. , kako se sumnja, okrenuo dugu cev automata ka njima i zapucao. Tada je, sumnja se, ranio policajca M. M. koji je pokušao da ga razoruža bez upotrebe vatrenog oružja tako što je skočio na njega. Prilikom intervencije, od rikošeta lakše su povređena još dvojica policajaca. Policajci su uzvratili vatru i ranili I. P. u desnu nogu, nakon čega su ga razoružali i sprečili tragične posledice.

- Bilo je strašno! Klub je bio pun! Iako je bilo oko četiri časa iza ponoći. Odjednom su se začuli rafali iz automatskog oružja. Mladići i devojke su se uplašili, a neki su pokušali i da se sakriju - kaže jedan Nišlija koji se zadesio na mestu zločina.

Srpkinja sedam nedelja u komi: Muž joj razbio lobanju batinama

Ranjeni policajac je vozilom policije prebačen u Klinički centar Niš, dok je Hitna sa tri saniteta zbrinula još trojicu ranjenih. Trojica ranjenih su operisani u Urgentnom centru u Nišu i stanje im je stabilno. Prema težini povreda najpre je operisan radnik obezbeđenja, pa policajac i na kraju napadač.

- Troje lakše povređenih, među kojima i dvojica policajaca, povređeni su rikošetom, dakle komadićima stakla i kamenja. Oni imaju posekotine i oguljotine - rekao je direktor Urgentnog centra u Nišu Miodrag Lazić.

 

Piše:
Srbija Danas/Blic
18.06.2018. 06:12
Pogledajte više