RAT KLANOVA: Policija istražuje tri teorije BRUTALNE LIKVIDACIJE Jugoslava Cvetanovića

29.09.2017. 08:20
Piše:
Srbija Danas/Blic
Ubistvo Jugoslava Cvetanovića / Izvor: SD/ilustracija
Krvavi rat nastavljen

Sumnje i strah Jugoslava Cvetanovića da će biti ubijen obistinile su se, kada je sa 30 metaka upucan u leđa, usred Vranja.

Moguće je da je bilo oko za oko: Brat optuženog za likvidaciju Bojovića IZREŠETAN sa 30 metaka

Procurile slike: Ovo je Jugoslav koji je likvidiran u Vranju i brat osumnjičenog za ubistvo Nikole Bojovića

Ubistvo se dogodilo 40 minuta posle ponoći. Posle zločina ostalo je pitanje - da li je Cvetanović ubijen zbog krvne osvete, da li je time krvavi rat Bojovića i Šaranovića nastavljen ili je pozadina ubistva nešto sasvim drugo.

policija / Izvor: Srbija Danas

Jugoslav Cvetanović (31) bio je mlađi brat Saše Cvetanovića, glavnog optuženog da je ubio Nikolu Bojovića, brata Luke Bojovića. Jugoslav je prekjuče brutalno likvidiran sa čak 30 metaka ispaljenih u leđa u mračnom haustoru zgrade u samom centru Vranja.

Od momenta kada je Saša Cvetanović uhapšen, Jugoslav je tvrdio samo jedno: "Pitanje je trenutka kada će ubiti mene i moju porodicu".

Strah je postao java u sredu tik posle ponoći kada ga je, za sada neidentifikovani ubica, u prolazu kod višespratnice "Lepe Brene" nedaleko od mesta gde je Cvetanović živeo, upucao i pobegao u mrak.

Detalji likvidacije u Vranju: Cvetanović slutio tragičnu sudbinu svoga brata

- Ubica je verovatno pratio Jugoslava i čekao pogodan momenat za egzekuciju - mrak, bez svedoka. Sumanjamo da je već duže vreme bio na oku ubice, koji je ustanovio da Jugoslav voli kladionice, a u blizini jedne je i ubijen. Proveriće se snimci nadzornih kamera jer je možda ovekovečen neki detalj - saznaje od izvora bliskih istrazi.

Pretpostavka je da je ubica imao logističku podršku, da ga je saučesnik čekao u blizini i omogućio mu da pobegne, možda i iz Srbije.

Ubijen Jugoslav Cvetanović, brat osumnjičenog za ubistvo Nikole Bojovića

Da je njegov brat sledeća meta, slutio je i Saša Cvetanović. Na suđenju za ubistvo Bojovića u martu ove godine rekao je:

- Molim vas pozovite mog brata da svedoči dok je još živ. Hoću da kažem, kako se stvari dešavaju, ubijaju se advokati i ostali, pozovite ga što pre da sve objasni - rekao je Saša tada sudskom veću.

Zbog svega ovoga policija radi na tri teorije koje su moguće da stoje iza ubistva Jugoslava Cvetanovića.

Oko za oko, zub za zub

Prva, i najverovatnija, teorija koju policija istražuje je da je Cvetanović ubijen zbog krvne osvete: oko za oko, zub za zub, mlađi brat za mlađeg brata.

S obzirom da je Saša Cvetanović u zatvoru, i da je u toku suđenje, jer je optužen da je ubio Nikolu Bojovića, brata vođe zemunskog klana Luke Bojovića.

Luka Bojović / Izvor: Profimedia

Cvetanović je optužen da je Nikolu Bojovića likvidirao u samom centru Beograda ispalivši na njega 15 metaka. Bojovića je pogodilo 10 metaka, od čega tri direktno u glavu.

Nije se zaustavio kad je ubio Jelenu: Fotografije su dokaz ZLOČINA IZ STRASTI

Na snimcima sigurnosnih kamera vidi se kako Cvetanović prilazi Nikoli, vadi pištolj iz džepa, ništani i puca.

Ubica je, po rečima očevidaca, zatim otrčao sa mesta zločina. Policija sumnja i da je ubica Nikolu pratio od izlaska iz stana u Ulici Koče kapetana, odakle je krenuo u posetu ocu Vuku. Pucao je naočigled brojnih prolaznika.

Ovo ubistvo pokrenulo je niz likvidacija iz osvete, pa tako policija sumnja da je i Jugoslav Cvetanović u noći između utorka i srede ubijen kako bi se osvetila smrt Lukinog brata Nikole.

Da stvar bude još bizarnija, na jednom od suđenja, sada ubijeni Jugoslav se zakleo da njegov brat Saša nema nikakve veze sa ubistvom Nikole Bojovića i poručio je njegovoj sestri Mariji Bojović da ga "strelja ako je to istina".

- Ako je tačno da je moj brat ubio Nikolu, pristajem da njegova sestra u mene lično ispali 45 metaka, a ne 15 koliko je ispaljeno u njenog brata - rekao je Jugoslav u martu ove godine. Cvetanović je prekjuče ubijen sa 30 hitaca.

Nakon pljačke stana Ljubiše Samardžića oglasila se njegova supruga Mira: Doživela sam još jedan pakao

Ono što policiju zbunjuje je to što je Cvetanović ubijen u mračnom haustoru, u leđa, bez svedoka, a poznato je da pripadnici klana Luke Bojovića nisu prezali od ubistava usred dana naočigled brojnih svedoka.

- Oni angažuju ljude koji preko dana naočigled svedoka ubijaju. Dodatno zbunjuje i to što je Jugoslavu pucano u leđa, a Lukini ljudi ne pucaju tako kukavički - kaže izvor.

Scena hapšenja Zorana Marjanovića: Kad su ga čekali sa lisicama, Zorica je histerisala i vrištala "NIJE ON"!

Takođe, ukoliko je Cvetanović ubijen zbog krvne osvete, buni to što je ubijen s leđa, jer je poznato da kada u takvim situacijama onaj ko ubija želi da ga žrtva vidi kako bi znao zbog čega umire.

Crnogorska osveta

Drugi pravac u kom policija istražuje je taj da je mlađi Cvetanović likvidiran po naredbi Miloša Delibašića, glavnog operativca Šaranovićeve grupe, koji je davno najavio ubistvo Saše Cvetanovića.

Grupa čiji je vođa bio Šaranović optužena je za dva ubistva – Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića i pripremu još četiri likvidacije, među kojima je i ubistvo Saše Cvetanovića.

Miloš Delibašić, Šaranovićev rođak koji je operativno vodio grupu, odlučio je da se reši Cvetanovića jer ga je smatrao nestabilnim, piše u optužnici.

Delibašić je brinuo da bi Cvetanović mogao da dovede u opasnost grupu – brzo je potrošio 30 hiljada evra koje je dobio za ubistvo Bojovića i počeo je da traži još novca. Cvetanović je znao mnogo o ubistvu, a snimila ga je i sigurnosna kamera.

Za 48 sati znaće se sudbina Zorana Marjanovića: Donosi se konačna odluka o svemu

Delibašićev plan je bio da ga, pod izgovorom da treba da završi neki posao namame na strelište u Crnoj Gori gde su vežbali gađanje i tamo ubiju. Ne zna se iz kojih razloga plan nisu realizovali.

Kriminalne aktivnosti?!

Iako su pretpostavke da je mlađeg Cvetanovića života koštao Sašin "rad", u istrazi se ne odbacuje mogućnost da je Jugoslav ubijen zbog svojih kriminalnih aktivnosti. On je hapšen zbog razbojništva, krađa, izbuda, izazivanja opasnosti, te je moguće da je likvidiran upravo zbog toga.

 

Piše:
Srbija Danas/Blic
29.09.2017. 08:20
Pogledajte više