REŠAVANJE ZLOČINA U BORČI: Naši istražitelji dovode stručnjaka iz Kanade da OTKRIJE ZLOČINCA!

20.11.2017. 22:45
Piše:
Srbija Danas/ Kurir
Jelena Krsmanović / Izvor: Foto: Facebook/ Jeca Krsmanović in Memoriam
Najmisterioznije ubistvo u novijoj srpskoj kriminalistici

Centar za forenzička istraživanja iz Novog Sada (CFI) , koji vodi privatnu istragu ubistva pevačice Jelene Marjanović iz Borče, stupio je u kontakt sa svetski priznatim forenzičarom Judžinom Lišiom iz Kanade, čiji bi istraživački rad trebalo da pomogne u rasvetljavanju najmisterioznijeg ubistva u novijoj srpskoj kriminalistici.

Kako je rekao forenzičar Nenad Šipka, kanadski stručnjak bi mogao na osnovu kapljica krvi mogao da s velikom preciznošću rekonstruišu zločin u Borči.

- Rad ovog forenzičara je svetski poznat, naš CFI je s njim stupio u kontakt na nedavnoj konferenciji u Berlinu, gde smo ujedno bili i jedini predstavnici iz svih zemalja regiona. Psim što je naš rad u 3D rekonstrukciji ocenjen kao rad koji je mnogo ispred ostatka Evrope, kolega iz Kanade se zainteresovao i za slučaj ubistva pevačice kojim se bavimo poslednjih meseci - rekao je Šipka.

Šipka otkriva kako funkcioniše forenzički proces: Evo kada on izlazi na teren i rešava misteriju

Nenad Šipka / Izvor: Foto: Youtube Printscreen/ Dobro Jutro - Jovana & Srđan

Ovo istraživanje konačno bi otklonilo svaku sumnju u to da li je Jelena samo bačena u nasip, ili je , kako stoji u zvaničnoj naredbi za sprovođenje istrage, ubijena na istom mestu gde je i pronađen njen leš. 

- Spreman je da razmotri da li je krv pronađena na Jeleninom lešu naneta od udarca ili je nastala sekundarnim putem, na primer kada je njen leš donet u kanal. To otkriće konačno bi otklonilo svaku sumnju da li je ubijena na nasipu ili je, kako je ranije tvrdio CFI, naknadno doneta na nasip - rekao je Šipka.

Podsećamo, suprug Jelene Krsmanpović je i dalje u pritvoru zbog sumnje da je povezan sa slučajem ubistva.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas/ Kurir
20.11.2017. 22:45
Pogledajte više