Srpska banda uhapšena u Italiji: U krađe išli ukradenim policijskim kolima

26.02.2018. 22:11
Piše:
Srbija Danas/Alo
Italijanska policija / Izvor: Profimedia/ilustracija
Bavili se razbojništvom i prodajom droge

Srpski državljani su poslednjih dana ponovo u žiži pažnje evropske javnosti!

Nažalost, ne po dobrom, već po teškim krivičnim delima!

Pre nekoliko dana u Italiji je uhapšena četvoročlana banda čiji je član srpski državljanin, a koja je u provale i krađe išla ukradenim policijskim automobilom.

Banda se bavila razbojništvom, krađama i prodajom droge, a njeni članovi su uhapšeni u filmskoj akciji italijanske policije. Spektakularno hapšenje se dogodilo u italijanskom gradu Rozanu u provinciji Kalabriji.

- Uhapšeni su Goran J. (30), srpske nacionalnosti, Toni R. (18), slovenački državljanin, Denis R. (19) i Dušepe D. (20) rođen u Aversi. Oni su pokušali da pruže otpor i pobegnu ali su na kraju ipak uhapšeni – prenose italijanski mediji.

Karabinjeri / Izvor: Profimedia

Banda se izdvaja od ostalih po načinu na koji se skrivala od policije.

- Njih četvorica su nekako nabavila policijski automobil "opel" koji su koristili za skrivanje. Lutali su gradom u policijskom automobilu i nikom nisu bili sumnjivi. Ko bi pomislio da se razbojnici voze u policijskom automobilu. Kako su došli do njega, nije poznato. Najverovatnije je ukraden, a poslužio im je da vešto izbegavaju kontrolu – ispričao je izvor iz istrage.

Kad su ih policajci iz Rozana locirali došlo je do rizične jurnjave po gradiću.

- Vozač automobila je pritisao gas bežeći od policije, a u toku bekstva je uleteo u traku u kontrasmeru. Međutim, brzo su zaustavljeni i uhapšeni – prenose italijanski mediji.

U automobilu je pronađena vreća sa alatom za obijanje.

- Tragovi su policiju odveli do kuće jednog od četvorice uhapšenih. Tamo je pronađen alat, ali i ukradeni zlatan nakit, televizori, "plejstejšeni", odeća, telefoni, naočare za sunce, cipele, parfemi i satovi. Osim toga, u jednoj kuhinjskoj fioci pronađena su dva pakovanja u kojima su bili marihuana i mašina za seckanje marihuane. Sva četvorica uhapšenih su u pritvoru u Kastrovilariju - navodi izvor iz istrage.

 

Piše:
Srbija Danas/Alo
26.02.2018. 22:11
Pogledajte više