"SVE JE POČELO ZBOG DEVOJKE" Oglasio se rođak Đure iz Jakova: Ovo je pravi motiv ubistva?

03.06.2022. 12:11
Vuk Jolović / Izvor: Foto: Facebook/Printscreen
Nikolićev rođak D. N. opisao je sve detalje kobne večeri.

Đura Nikolić izjavio da je društvo ubijenog Vuka Jolovića iz krugova navijača Crvene zvezde pretuklo celu njegovu porodicu i da je zato uzeo kalašnjikov u ruke.

Rođak Đure Nikolića D. N. je prvi put izneo Đurinu stranu priče o večeri kada je kalašnjikovim ubio poznanika Vuka Jolovića (35) ispred svoje kuće u Jakovu.

PRVE FOTOGRAFIJE SA MESTA POŽARA: Poznato kako se zapalio poznati novobeogradski restoran (FOTO)

PRVE FOTOGRAFIJE SA MESTA POŽARA: Poznato kako se zapalio poznati novobeogradski restoran (FOTO)

DRAMA U PRODAVNICI BRZE HRANE: Beograđanin zatražio čašu vode i izgubio svest, lekari mogli samo da konstatuju smrt

DRAMA U PRODAVNICI BRZE HRANE: Beograđanin zatražio čašu vode i izgubio svest, lekari mogli samo da konstatuju smrt

VELIKI POŽAR NA NOVOM BEOGRADU: Gori poznati restoran!

VELIKI POŽAR NA NOVOM BEOGRADU: Gori poznati restoran!

On je ispričao da je Jolović s bratom i prijateljem dva sata pre zločina tukao Đuru, njegovog brata i oca i da je to uzrok zbog kojeg je Nikolić pucao na Vuka, a to je potvrdio i Đura na jučerašnjem saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, gde je naglasio da ga je pokojnik maltretirao poslednje tri godine jer je navijač Partizana, a Jolović i njegova ekipa zvezdaši.

Nikolić je osumnjičen da je u nedelju oko 20 sati počinio teško ubistvo, nakon kojeg se krio dva dana, kada se sam predao u policijskoj stanici u Surčinu.

- Priznajem da sam počinio ubistvo i jako se kajem. Tog dana Vuk me je s bratom i jednim prijateljem maltretirao i prebio, pa sam uspeo da pobegnem kući. Onda su pretukli i mog oca u Jakovu, a kasnije su došli ispred moje kuće i to uradili i mom bratu. Uplašio sam se da mi ne napadnu i majku jer sam čuo da oni maltretiraju sve redom u našem kraju, pa sam uzeo pušku iz spavaće sobe i krenuo ka Vuku i ostalima. Znam samo da sam pucao, ali se ne sećam detalja. Posle toga sam seo u svoj golf 4 i pobegao u Bojčinsku šumu, gde sam se krio sve dok se nisam predao i tek sam tada saznao da sam ubio Vuka. Problemi s njima krenuli su pre tri godine. Mislim da su me maltretirali jer sam partizanovac, a oni zvezdaši. Uvek sam se plašio braće Jolović jer se pričalo da su kriminalci - ispričao je Đura na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu, prema nezvaničnim saznanjima.

Nikolićev rođak D. N. opisao je sve detalje kobne večeri.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Te večeri Vuk je s ekipom pozvao mog rođaka da se nađu negde u Jakovu oko 18 sati da bi nešto popričali. Čim je došao, njih trojica su počela da ga tuku, pa je on nekako pobegao i stigao do "S kluba", a oni su ga tu stigli i nastavili da ga tuku. I odatle je uspeo da pobegne do svoje kuće, oko tri kilometra dalje. Nikome u kući nije rekao da se to desilo, a kada su ga pitali za neke posekotine, on im je rekao da se nešto povredio na poslu. Za to vreme Vuk i ostali su seli u Đurin golf, koji je ostao na ulici, i dovezli se njime do kuće mog rođaka. Tada je došao i Đurin brat i video da je njegov golf čudno parkiran, pa je pozvao brata napolje... - opisuje Đurin rođak. 

Prema njegovim rečima, nakon toga Đurin otac je Vuku rekao da im vrate ključ od golfa, ali su oni tada počeli da tuku i njega.

- Svi imaju lekarske izveštaje o tim povredama koje su dobili. Đurin otac je nakon batina počeo da beži ulicom ka kući, a oni su pokušali da ga prepreče autom, ali je uspeo da utrči u kuću. Oni su ostali ispred i počeli da prete. Onda je naišao Đurin stariji brat i Vuk je počeo da ga bije, oborio ga je na zemlju. Đura je tada izleteo s oružjem i desilo se to što se desilo. Ispalio je jedan rafal, a jedan metak je prošao i pored njegovog brata. To što se desilo Vuku je svima najgora stvar, pogotovo njegovim roditeljima. Sada je apsurdno pričati o svemu kada je jedan život ugašen - zaključuje sagovornik.

Osumnjičenom Nikoliću određen je pritvor do 30 dana, a za krivično delo teško ubistvo preti mu doživotna robija.

Rođak: Sve je počelo zbog devojke

Đurin rođak D. N. kaže da mu je poznato da je mladić upao u probleme s Vukom zbog jedne devojke.

- Njihov sukob nije nastao ni zbog kakvih dugova, već zbog problema iz prošlosti. Đura se zabavljao sa sestrom jednog od te dvojice s kojima je Vuk došao u nedelju u Jakovo, a oni su mu to branili, pa je prestao, ali su ga i tada pretukli. Tada je sve počelo - priseća se D. N.

"Kalašnjikov sam našao kod manastira"

Kako se nezvanično saznaje, Đura Nikolić je na saslušanju u tužilaštvu izneo i tvrdnje o nabavci kalašnjikova.

- Pre godinu dana šetao sam pored Manastira Fenek i tamo sam našao pušku i kesu s municijom, pa sam to poneo kući. Nakon pucnjave u nedelju bacio sam je negde u šumu u Progaru, gde sam se krio - rekao je Nikolić.

03.06.2022. 12:11
Pogledajte više