TRAGEDIJA KOD LAKTAŠA - samo se čuo JAUK: U požaru stradala majka ČETVORO DECE!

06.06.2018. 08:56
Piše:
Srbija Danas/Novosti
Nije bilo pomoći

Nada Ratković (60) poginula je u požaru koji je izbio na spratu njene kuće u Glamočanima kod Laktaša, dok je njen muž Damir Guldan lakše povređen pri pokušaju da spase suprugu.

Tragedija se dogodila juče oko šest časova ujutro. Prema nezvaničnih informacijama vatra je buknula u sobi u kojoj je Nada ležala. Pretpostavlja se da je požar izazvala cigareta koja je zapalila posteljinu, a potom i krevet na kom je Nada ležala. U to vreme njen suprug je bio u prizemlju kuće i kada je video dim krenuo je prema sobi i zatekao ženu u plamenu.

Slavko Ratković, komšija i rođak stradale Nade, kaže da je čuo jauk, pa je zajedno s drugim komšijama krenuo da vidi šta se dešava.

Pokušala da se ubije

Slavko Ratković priča da je Nada bila psihijatrijski bolesnik i da je u više navrata pokušavala da sebi oduzme život paleći stvari oko sebe, dok je jednom pokušala da prereže vene.

- Njoj je u ratu poginuo brat Mladen i od tada to više nije bila ista žena. Psihički je obolela i više puta je pokušavala da se ubije, ali su je deca i muž spasavali - rekao je Ratković.

- Damir je ušao u Nadinu sobu i video plamen. Pokušavao je da je spase, pri čemu je i sam opečen, ali je već bilo kasno. Krevet je bio u plamenu, a nagorela posteljina se istopila na nesrećnoj ženi i nije joj bilo pomoći - priča Slavko.

On kaže da su odmah pozvali vatrogasce i krenuli su sami da gase požar, ali su ostali bez vode i ništa nisu mogli da učine.

- Plamen se proširio na kuću i nestalo je struje, pa je pumpa za vodu prestala da radi. Nismo imali vode i bili smo nemoćni - kaže Ratković, navodeći da su vatrogasci brzo stigli i ugasili požar.

Radnici groblja odvoze telo

Iza Nade Ratković ostalo je četvoro dece. Troje iz braka sa Damirom Guldanom i jedno iz njenog prvog braka.

U PU Banjaluka navode da je u prisustvu dežurnog tužioca izvršen uviđaj, ali se detalji tragedije još istražuju.

- Preduzimaju se sve mere i radnje na utvrđivanju uzroka požara - rekla je portparol PU Banjaluka Marija Markanović.

Slomljen

Suprug Guldan nije smogao snage da razgovara sa medijima i kratko je naveo da ne zna šta se tačno dogodilo, jer je u tom trenutku bio u kuhinji i spremao doručak.

Piše:
Srbija Danas/Novosti
06.06.2018. 08:56
Pogledajte više