Tužilaštvo podiglo optužnice protiv "škaljaraca", uhapšeni zbog nelegalnog posedovanja oružja

31.10.2017. 22:47
Piše:
Srbija Danas/Novosti
Policija / Izvor: Srbija Danas
Postupak samo protiv trojice pripadnika klana

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv trojice okrivljenih zbog nelegalnog posedovanja oružja, a za koje postoje operativni podaci da su pripadnici crnogorskog "škaljarskog" klana. Od desetorice osumnjičenih koji su uhapšeni početkom juna u novobeogradskom restoranu "Durmitor", na optužnici su se našli samo Mitar Muratović (36), Miloš Nilović (28) i Ilija Zec (28).

Saslušana devojka Zorana Marjanovića

Incident u Beogradu: U napuštenoj kući policija zatekla užasnu scenu

Za krivično delo koje im se stavlja na teret zaprećena je kazna od dve do 12 godina zatvora. Nakon podizanja optužnice, krivično vanraspravno veće Višeg suda donelo je rešenje kojim je Muratoviću produžen pritvor do 30 dana, zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo. U odnosu na Nilovića, pritvor je zamenjen kućnim pritvorom uz elektronski nadzor, dok se Zec, kome se na teret stavlja lakši oblik krivičnog dela, brani sa slobode.

policija / Izvor: Profimedia

Prilikom hapšenja, kod osumnjičenih su pronađena dva pištolja, za koje nisu imali dozvole, kao i više komada municije. Policija je, kako je tada objavljeno, najverovatnije duže vreme pratila kretanje pripadnika ove grupe i sačekala ih da se nađu na okupu. Prema izjavama svedoka iz restorana, uhapšeni su došli zajedno u nekoliko skupih automobila sa stranim tablicama. Niko ih, navodno, nije poznavao, niti ih je ranije viđao u ovom restoranu.

Inače, Miloš Nilović, zvani Runjo, privođen je u policiju posle ubistva Aleksandra Stankovića Saleta, jednog od vođa navijača Partizana, ali je ubrzo pušten jer nije bilo dokaza da je umešan u ovu likvidaciju. Za Nilovića se može čuti da je tesno povezan sa Filipom Koraćem, najbližim saradnikom Luke Bojovića, koji se trenutno nalazi u zatvoru u Španiji. Korać je u avgustu prošle godine uhapšen u Republici Srpskoj zbog indicija da je povezan sa ubistvom Čede Đokića u Zvorniku. Posle nekoliko sati, zbog nedostatka dokaza, pušten je.

Sukob oko narkotika 

Kriminalna grupa "škaljarci" formirana je u Kotoru, nakon raskola u velikoj grupi, koja je švercovala koakin zajedno sve do 2014. godine. Tada je u Španiji, tačnije u Valensiji, nestalo 300 kilograma kokaina, nakon čega je počeo rat između "škaljaraca" i takozvanog kavačkog klana iz Kotora.

 

Piše:
Srbija Danas/Novosti
31.10.2017. 22:47
Pogledajte više