Prvi detalji istrage ubistva "kavčanina" na Vračaru! Ubice došle iz susedstva, a poznato i ko ih je doveo?

04.01.2018. 11:03
Piše:
Srbija Danas/Novosti
Davorin Baltić / Izvor: Foto: Profimedia/Twiter
Automobil koji je korišćen u likvidaciji pronađen zapaljen u Ulici braće Srnić na Voždovcu

Ubice koje su u ponedeljak oko ponoći u centru Beograda ispalile 60 metaka u člana "kavačkog" klana Davorina Baltića (41) došle su iz Bosne i Hercegovine, a prve operativne indicije ukazuju da ih je angažovao Filip Korać, koji je blizak "škaljarskom" kriminalnom klanu i Luki Bojoviću.

Najmanje dva čoveka su učestvovala u likvidaciji na Vračaru, prenose mediji.

- Korać je jako blizak sa "škaljarcima" i za njih odrađuje prljave poslove - navodi izvor "Novosti". - Gotovo uvek angažuje ljude sa prostora BiH za ovakve likvidacije. Da je reč o profesionalcima svedoči i činjenica da su dvojica napadača ispalila u Baltića 60 hitaca, gotovo hirurškom preciznošću. Glava i grudi su mu gotovo razneti. A policajka koja je bila sa njim, sedela je na suvozačkom mestu i nije ni ogrebana.

policija / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Mirjana N, službenica PS Vračar, posle zločina, kako je utvrđeno, bacila je u kontejner "glok" koji je navodno pripadao Baltiću. Prema nezvaničnim saznanjima, sada se sumnja da je pištolj, zapravo, nosila policajka i da je na taj način štitila Crnogorca. Operativci beogradske policije u potrazi za ubicama pregledali su deo snimaka nadzornih kamera sa zgrada u blizini mesta zločina. Lica ubica se ne vide, osim automobila "tojote", koji je pronađen zapaljen u Ulici braće Srnić na Voždovcu.

- To je rukopis novog "zemunskog klana", čiji je jedan od vođa Korać - navodi naš sagovornik. - Oni su gotovo uvek palili automobile i oružje posle likvidacija, kako bi uklonili dokaze. Na zadnjem sedištu "tojote", bez tablica, bila je automatska puška, iz koje je pucano na Baltića, a na prednjem sedištu pištolj.

Baltić je ubijen u trenutku dok je "golfom 7" ulazio u garažu zgrade u Ulici internacionalnih brigada 50 gde je iznajmio stan i živeo sa porodicom. Njega su povezivali sa više ubistava ali nikada nije bilo dokaza za njegovo hapšenje.

Inače je slovio za jednog od glavnih pucača kotorskog "kavačkog" klana. Navodno je počinio prvu likvidaciju u krvavom ratu između "kavčana" i "škaljaraca" posle nestanka 200 kilograma kokaina u Valensiji.

 

Piše:
Srbija Danas/Novosti
04.01.2018. 11:03
Pogledajte više