PREGAZIO JE DOK JE ŠETALA PSA, PA POBEGAO: Kako je stradala mala Jelena na Banjici

03.01.2017. 10:03
Piše:
Srbija Danas/Kurir
Policijska blokada / Izvor: Srbija Danas
Nastradala ispred svog stana

Trinaestogodišnja Jelena.M. poginula je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na Banjici, uoči dočeka Nove godine, kada je veterinar Aleksandar Živanović (33) pokosio na pešačkom prelazu.

SAOBRAĆAJNA NESREĆA U CENTRU BEOGRADA: Teško povređena devojka (29) na reanimaciji!

Nesreća se dogodila u Ulici Bahtijara Vagabzadea, oko 18.40 kada je Živanović, kako se sumnja, pod dejstvom alkohola, naleteo svojim "pasatom" na nesrećnu devojčicu, a potom pobegao sa lica mesta.

Ona je prebačena na Vojnomedicinsku akademiju sa teškim povredama, gde su se lekari više od dva sata borili za njen život, međutim, preminula je iste večeri.

Hitna pomoć / Izvor: Profimedia/ilustracija

Prema rečima svedoka, devojčica je te večeri šetala svog psa, za kojim je i krenula preko ulice. Međutim, vozač je išao neprilagođenom brzinom, jer nije uspeo  da izbegne sudar. Na trenutak je zastao, kao da se dvoumi da li da pomogne ili nastavi dalje, a onda samo dodao gas i odjurio. Međutim, brzom intervencijom policije, pronađen je i ubrzo priveden. Alko-test je utvrdio da je imao 0.71 promil alkohola u krvi, zbog čega mu je određen pritvor.

DETALJI STRAŠNE NESREĆE U OBRENOVCU: Nakon proslave Nove godine drugovi otišli zajedno u smrt na JEZIV način

Na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu nije mogao da iznese odbranu zbog teškog psihičkog stanja u kom se nalazio, a prilikom hapšenja se navodno pravdao da je pobegao jer nije znao kako da reaguje.

Piše:
Srbija Danas/Kurir
03.01.2017. 10:03
Pogledajte više