Ustani sine majka će u grob umesto tebe! Tužno naricanje dok je sveštenik držao opelo u Malošištu

04.07.2018. 09:57
Piše:
Srbija Danas/Alo.rs
Stefan Mitić / Izvor: Foto: Facebook/Printscreen/Stefan Mitić
Velika tuga

Više stotina prijatelja i rođaka iz Malošišta kod Niša i okolnih sela otpratilo je juče, oko 16 sati Stefana Mitića do večne kuće.

- Ustani, sine, nije vreme za tebe! Majka će leći u grob umesto tebe, rano je, mlad si! Ustani, rano moja - naricala je majka Violeta nad telom sina u kovčegu, dok je sveštenik u dvorištu držao opelo.

Na čelu tužne povorke njegov stariji brat Nikola nosio je krst sa Stefanovim imenom.

- Ustani, brate, ja ću da te zamenim u grobu. Ti si bio najbolji. Svima u selu si bio uzor. Svima si bio drag, bio si bolji od mene. Vidi koliko je drugova došlo da te isprati do večne kuće, a planirali smo da ih zovemo na tvoju svadbu. Sada su to crni svatovi, koji te prate do večne kuće - naricao je brat na čelu povorke.

Beli kovčeg sa pokojnikom nosili su njegovi drugovi na rukama skoro pet kilometara, od rodnog doma do groblja, pokazujući koliko su ga cenili i koliko im je bio drag. 

Ulice od kuće do groblja Stefanovi drugovi i drugarice su posuli cvećem, noseći na stotine buketa i svežih venaca.

KAKO, SRBINE?! Vozač DVA PUTA radio alkotest, jer policajci nisu mogli da veruju kad su videli REZULTAT

Drugovi pokojnog Stefana su nosili majice sa njegovim likom na grudima i natpisom na leđima „da će zauvek živeti u njihovim srcima”.

Jeziva nesreća se dogodila u nedelju oko dva ujutro na putu od Malošišta ka Nišu. Vozač je „mercedesom“ u punoj brzinu odbacio Mitića oko 50 metara.

Sa Mitićem i S.I išla je kolovozom i J.R. iz Niša, koja je, srećom, samo odgurnuta i prošla je bez povreda. Mitić je od siline udarca zadobio smrtonosne povrede i izdahnuo je na licu mesta.

 

Piše:
Srbija Danas/Alo.rs
04.07.2018. 09:57
Pogledajte više