Otac iz Leskovca otkrio: Mog sina su seksualno zlostavljali, smršao je 28 kilograma

15.02.2018. 11:09
Piše:
Srbija Danas/Informer
Dečak / Izvor: Profimedia/ilustracija
Saša Jovanović iz Leskovca tvrdi da je njegovom sinu Marku slomljena ruka i da su ga drugi štićenici doma seksualno uznemiravali

- Moj sin Marko (27) krvnički je pretučen u Domu za lica ometena u razvoju u Tutinu, gde je boravio poslednjih devet meseci. Štićenici doma su ga i više puta seksualno uznemiravali, smršao je 28 kila - tvrdi Saša Jovanović iz Leskovca, otac nesrećnog mladića. 

On je dodao da je umalo doživeo srčani udar kada je video povrede koje je njegov sin zadobio i da ga je odmah odveo u Leskovac gde su mu konstatovane višestruke povrede po telu i da su ga drugi štićenici sekusualno uznemiravali. 

Iako je sina privremeno uzeo iz doma iz Tutina , Saša ga tamo neće vraćati jer, kako kaže, Marko je tu zamalo život izgubio. On kaže da je obavestio svoje advokate i da je poslao dopis resornom ministarstvu i inspekciji. 

nasilje / Izvor: Profimedia/ilustracija

S druge strane, direktor ove ustanove Omer Đonić sve poriče i kaže da je reč o "nameštenoj" aferi  čiji je cilj urušavanje ugleda doma. 

Podignuta optužnica zbog ubistva radnice na benzinskoj pumpi: Do 40 godina zatvora za zverski zločin

- Razumem brigu Markovih roditelja ali njega niko nije tukao ni silovao. On je sklon samopovređivanju. Ranije je zadobio povredu ruke koju je opet obnovio. Odmah smo ga odvezli kod lekara, koji mu je zbrinuo povrede. Nekome je cilj da uruši ugled doma i da se politički obračuna sa novom upravom. Očekujemo da Marko brzo dođe kod nas - rekao je Đorić i dodao da u ovoj ustanovi boravi 250 štićenika, o kojima brine samo osam medicinskih sestara jedan lekar i njegovi negovatelji. 

U ovom domu incidenti su ranije bili veoma česti. Zabeleženo je genitalno sakaćenje štićenika, skakanje kroz prozor i bežanje iz ove ustanove. 

Piše:
Srbija Danas/Informer
15.02.2018. 11:09
Pogledajte više