(UZNEMIRUJUĆE) Užas u Srbiji: Zlostavljao mentalno zaostalog komšiju (23), pa osuđen na 2,5 godine zatvora!

14.06.2017. 00:00
Piše:
Srbija Danas/Blic
Čovek stoji pred vratima u mraku / Izvor: Profimedia
Užasavajući detalji kakve Srbija ne pamti!

Lj. B. (39) iz grada na Kolubari osuđen je u ovdašnjem Osnovnom sudu na dve i po godine zatvora, jer je napastvovao lako mentalno zaostalog 23-godišnjeg komšiju!

Kamiondžija u rukama nemačke policije: Evo kako izgleda osumnjičeni za ubistvo Jelene Marjanović! (FOTO)

Neoženjeni i nezaposleni Lj.B. iz prigradskog Novog Naselja, otac jednog deteta, bio je optužen za nedozvoljene polne radnje nad svojim komšijom kojeg poznaje od rođenja, koji ima Vilijams-Bernsov sindrom i pohađa Dnevni boravak za osobe sa posebnim potrebama.

Detalji stravičnog ubistva: Ko je muškarac koji je RAZNESEN BOMBOM kod Šapca?

Gnusno delo nad mladićem, koji nije mogao da se brani, izvršio je dva puta, 29. juna i 1. jula 2015. godine.

sud / Izvor: Profimedia

- Prvi put ga je pozvao u svoju kuću, a onda odveo u šupu, gde je svoj polni organ mladiću stavljao u usta. Potom mu je skinuo pantalone, oblizao svoj prst i gurao ga u anus oštećenog, da bi onda pokušao da gurne i svoj polni organ, ali u tome nije uspeo. Dva dana kasnije, dok se nalazio u dvorištu svog komšije, Lj.B. je ponovo pozvao oštećenog da dođe, a onda ga je odveo u neosvetljeni deo dvorišta. Najpre se pomokrio, pa je potom nedozvoljene polne radnje ponovio na isti način kao i prvi put. Na kraju je mladiću rekao da o tome nikome ne sme da govori, ali je on po dolasku kući ispričao majci da je silovan, posle čega je ona pozvala policiju – detalji su iživljavanja tog Valjevca nad komšijom, otkriveni tokom suđenja.

Pred sudijom Aleksandrom Džokovićem, međutim, Lj.B. je poricao optužbe. Šta više, naveo je da je 1. jula, dok se komšiji „pomagao nešto u garaži“, do njega došao oštećeni i „počeo da ga mazi“, na šta nije reagovao misleći da se lako zaostali mladić „šali“, te da je shvatio da je „ozbilino“ tek kada mu je oštećeni „svukao pantalone i uhvatio ga za polni organ“.

Nakon hapšenja Lj.B, inače, policija je kao dokaz uzela mladićev donji veš i bermude. Veštačenje na Biološkom fakultetu u Beogradu je potvrdilo prisustvo DNK osumnjičenog na gaćama oštećenog, a veštak se izjasnio da je potpuno realno da je DNK Lj.B. na to mesto dospeo na način kako je tvrdio oštećeni.

Zbog Vilijams-Bernsovog sindroma, mladić ima urođenu srčanu manu, visok krvni pritisak i probleme sa vidom, sluhom i kičmom. Veštaci su na suđenju konstatovali njegovu laku mentalnu zaostalost, ali i naglašenu druželjubivost, empatiju, povodljivost i verovanje drugim ljudima bez rezerve, te miroljubivost bez agresivnih ispada.

ISEKAO GASOVOD I OTROVAO DECU, stanovnici u Aleksincu u panici: Mogli smo svi da IZGINEMO!

- Lj.B. je zloupotrebio zaostalost komšije koja je dovela do njegove bitno smanjene sposobnosti da se brani. Slobodno se može reći da ono što je uradio je gnusno i monstruozno, kao i da se radilo o najobičnijem iživljavanju nad oštećenim koga poznaje od detinjstva i vrlo dobro zna u kakvom se stanju nalazi. Lj.B. je nedozvoljene polne ranje počinio uz direktan umišljaj kako bi zadovoljio svoj polni nagon i nije bilo sumnji u pogledu njegove uračunljivosti – obrazložio je, između ostalog, u presudi sudija Džoković.

Uz dvoipogodišnju kaznu zatvora, on je za Lj.B. produžio i zabranu prilaska i komunikacije sa oštećenim. Okrivljeni na prvostepenu presudu ima pravo žalbe Višem sudu.

Piše:
Srbija Danas/Blic
14.06.2017. 00:00
Pogledajte više