Velika TUGA u Melencima: Dečak se udavio u jezeru zato što ga je drug bacio u vodu!?

01.06.2018. 22:32
Piše:
Srbija Danas/Kurir
Roditelji neutešni

M. R. (13) iz Melenaca kod Zrenjanina utopio se u četvrtak po podne na divljem kupalištu Peskara, koje se nalazi na obodu sela, a njegovo telo izronili su ronioci Žandarmerije nakon nekoliko sati.

- Umesto da 21. juna proslavimo rođendan moga sina, spremamo se da ga u nedelju sahranimo - neutešno ponavlja dečakova majka.

Ona kaže da je na Peskaru otišao sa mlađim bratom i školskim drugovima.

- Igrali su se ispred kuće, a sin mi je rekao da je gladan i da mu spremim nešto da pojede. Nedugo zatim nekud su se izgubili. Kada su tamo stigli jedan od dečaka je moje sinove neplivače gurnuo u vodu. Izgleda da je moj stariji sin M. R. odmah ostao bez dna pod nogama dok je mlađi sin upao u plićak. Odmah je pokušao da pomogne starijem bratu, koji je pružao ruke ka njemu. Mlađi sin mi je ispričao da je njegov brat samo zamahnuo rukom i da je nestao ispod površine vode. Taj dečak je rekao mom mlađem sinu da nikome ne kaže da je on bio sa njima a potom je pobegao kući - teškom mukom priča neutešna majka.

Neverica na KiM: Srpsku ambulantu kod Prizrena zapalile albanske DEVOJČICE?!

Komšija nesrećne porodice M. B. jedan je od prvih meštana koji je po saznanju da je M. R. nestao u jezeru došao na Peskaru.

- Četiri ili pet puta sam zaranjao. Neko je već pozvao policiju, a u međuvremenu je bez duše doletela do Peskare i majka dečaka. Još neki ljudi su pokušavali da nađu nesrećno dete, ali bezuspešno - kaže komšija koji dodaje da je dno Peskare neravno i da je voda duboka već nekoliko metara od obale.

- Na ovom divljem kupalištu spašavao sam četvoro dece koja su se davila. Svakodnevno dolazim ovde. Po nekoliko puta preplivavam Peskaru. Ovo je moj najveći neuspeh u životu - skrušeno je govorio M. B.

 

Piše:
Srbija Danas/Kurir
01.06.2018. 22:32
Pogledajte više