VELJA NE LIČI NA SEBE - PROMENIO LIČNI OPIS: Nije lako kad neko ima protiv vas čvrste dokaze za stravična kasapljenja

22.03.2021. 22:57
Piše:
Srbija Danas/Informer
velja nevolja / Izvor: Profimedia
Belivuk je čvrsto odlučio da skine višak kilograma

Veljko Belivuk (35), zvani Velja Nevolja smršao je skoro 20 kilograma u poslednjih 47 dana, koliko se nalazi u pritvoru.

SAVETI STRUČNJAKA: Evo kako da sprečite posledice osteoporoze, ove grupe su u NAJVEĆEM RIZIKU od obolevanja!

SAVETI STRUČNJAKA: Evo kako da sprečite posledice osteoporoze, ove grupe su u NAJVEĆEM RIZIKU od obolevanja!

NAJVEĆE PARE ZARADIO ŠVERCOVANJEM DROGE: Belivuk umislio da je DRŽAVA U DRŽAVI - za njega radili na carini i u policiji

NAJVEĆE PARE ZARADIO ŠVERCOVANJEM DROGE: Belivuk umislio da je DRŽAVA U DRŽAVI - za njega radili na carini i u policiji

JEZIVA PORODIČNA TRAGEDIJA KOD BARAJEVA - UBIO BOLESNOG SINA PA SEBE: Vladan najavio da će okončati svoje muke

JEZIVA PORODIČNA TRAGEDIJA KOD BARAJEVA - UBIO BOLESNOG SINA PA SEBE: Vladan najavio da će okončati svoje muke

Belivuk je čvrsto odlučio da skine višak kilograma, pa po ceo dan u ćeliji radi vežbe. Psihički se dobro drži, prati medijske izveštaje o sebi i saradnicima, i redovno prima pakete od supruge.

Razdvojen od Mesara

Velja Nevolja je, inače, posle hapšenja, 4. februara, kratko vreme proveo u pritvoru Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici, gde su smešteni pritvorenici koji se terete za organizovani kriminal. Međutim, ubrzo je prebačen u Okružni zatvor (CZ), gde je i danas, dok je Veljin najbliži saradnik Marko Miljković Mesar ostao u pritvoru Specijalnog suda.

- Belivuk deli ćeliju sa još jednim muškarcem, ali ne možemo da otkrijemo njegov indetitet. Velja se ne žali stražarima, nema zdravstvenih problema i vreme u ćeliji uglavnom provodi radeći vežbe. Skinuo je višak kilograma i povratio kondiciju - otkriva dobro obavešten izvor blizak istrazi.

Velja Nevolja i Marko Miljković / Izvor: Foto: E-stock/Miloš Rafailović/Profimedia
Dobra ishrana u Centralnom zatvoru

Ishrana u Centralnom zatvoru je, može se reći, sasvim solidna. Kako se saznaje, doručak i večera uglavnom se sastoji od sličnih namirnica i uz svaki obrok poslužuju se hleb i čaj, a ređe jogurt ili kiselo mleko.

- Pašteta, kuvana jaja, marmelada, viršle i razni proizvodi od sira deo su zatvorskog menija koji pritvorenici jedu po dva puta nedeljno, ujutru i uveče. Alpska salama, slanina, proja i sardina zastupljene su samo jednom tokom sedmice. Ručak se razlikuje po danima, mada i tu ima ponavljanja. Boranija, grašak i pirinač se poslužuju sa piletinom, oslić sa prženim krompirom, ćufte sa krompir-pireom - napominje izvor iz CZ-a i dodaje:

- Pasulj sleduje dva dana nedeljno, s tim što se jednom kuva sa povrćem, a drugi put sa slaninom. Uz ručak se tri puta nedeljno dobija i salata od cvekle ili paprike. Voće i kolač nisu tako česti na meniju.

Prema njegovim rečima, Belivuka u pritvoru posećuje supruga i redovno mu šalje pakete s hranom. 

- Velja Nevolja redovno prati medije, sa velikim zanimanjem sve što je objavljeno o njemu. Uprkos tome što ne želi da pokaže da mu je teško iza rešetaka, u pojedinim trenucima izgleda veoma zabrinuto. Nije mu lako kad čuje da policija ima čvrste dokaze za stravična kasapljenja i ubistva i da mu preti čak i doživotna robija - napominje izvor.

Inače, policija je tokom istrage protiv klana Veljka Belivuka saslušala 50 osoba, među kojima je bilo i državnih funkcionera i policajaca iz vrha MUP-a.

Među njima je i bivša državna sekretarica u MUP Dijana Hrkalović, koju su bezbednosne službe osumnjičile da je čak i izdavala naređenja Veljku Belivuku i njegovoj zloglasnoj bandi. Ona je nakon saslušanja puštena da se brani sa slobode, ali je uhapšen njen bliski saradnik, bivši načelnik SBPOK Goran Papić, koji se tereti da je u aprilu prošle godine urgirao da se Marku Miljkoviću Mesaru vrati blindirani "audi A8", koji je policija prethodno bila oduzela.

Papić je bio u žiži javnosti i zbog slike na kojoj se vidi kako sedi u "ferariju" vrednom 400.000 evra, a koji pripada šiptarskom narko-bosu, izvesnom Bajramiju.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Svedok saradnik 

Takođe, uhapšen je Ilija Milačić, bivši načelnik beogradske kriminalističke policije i još jedan bliski Dijanin saradnik, jer je odavao službene tajne klanu Veljka Belivuka. Milačić je brže-bolje priznao krivicu i nagodio se sa zužilaštvom, pa je osuđen na sedam meseci kućnog pritvora, uz petogodišnju zabranu rada u MUP. Pretpostavlja se da je Milačić ovako malu kaznu dobio zato što se nagodio sa vlastima, pa će on najverovatnije biti jedan od svedoka saradnika.

Podsetimo, Veljko Belivuk, Marko Miljković i 20 njihovih saradnika uhapšeni su 4. februara i od tada se nalaze u pritvoru. Terete se da su, kao članovi Partizanove navijačke gurpe "Principi" direktno radili za "kavački klan". Uz svesrdnu pomoć jednog dela MUP i nekolicine drugih državnih funkcionera, Veljina banda je ubijala, reketirala, otimala ljude, prodavala drogu i činila druga najteža krivična dela. 

Piše:
Srbija Danas/Informer
22.03.2021. 22:57
Pogledajte više