ZANEMEO: Uništio kafić i umalo pregazio devojku, a pred tužiocem je rekao samo jednu rečenicu

30.10.2017. 16:48
Piše:
Srbija Danas/Blic
Incident u Knez Mihailovoj ulici / Izvor: Tanjug
Određen mu pritvor

Prvi osnovi sud u Beogradu odredio je juče, na predlog tužilaštva, pritvor do 30 dana Vladimiru Simonoviću (31) koji je u subotu u ranim jutarnjim satima automobilom uleteo u pešačku zonu u Zmaj Jovinoj ulici u Beogradu, razneo baštu kafića i povredio Draganu Stanković (21). Prema rečima portparola Prvog osnovnog suda, pritvor mu je određen zbog bojazni da će uticati na svedoke.

Uleteo u pešačku zonu i tvrdi da se ničeg ne seća: Vladimiru određen pritvor do 30 dana

Novi detalji horora u Knezu: Otkriveno zbog čega je Vladan (31) gazio ljude u centru Beograda

Simonović je prethodno saslušan u kancelariji tužioca, gde nije dao konkretan odgovor na pitanja o samom incidentu.

- Simonović nije negirao delo prosto zato što je tužiocu rekao da je imao “prekid filma” zbog pijanstva, te da se ničega u vezi sa subotom ujutru ne seća. On je, ipak, potvrdio da se seća tuče sa nekolicinom mladića ispred kluba “Lotos”, ali ne i povoda tuče - kaže izvor upoznat sa predmetom.

Kako je ranije pisano, Simonović je prethodno i u policiji tvrdio da ne zna zbog čega je uleteo automobilom "ford karavan" u Zmaj Jovinu ulicu jer je bio pijan.

Portparol tužilaštva Aleksandra Đenadić rekla je da se Simonović sumnjiči za "teško delo protiv opšte sigurnosti", koje je teže od prvobitnog ugrožavanja javnog saobraćaja, i za koje bi Simonović mogao da dobije od jedne do osam godina zatvora.

Tužilaštvo je još u subotu nakon uviđaja, naložilo policiji da prikupi sve video zapise sa lica mesta kao i da uzme izjave od očevidaca i svedoka.

Takođe su naloženi testovi osumnjičenog na alkohol i drogu. Prema prvim informacijama iz policije, osumnjičeni je imao preko 1,7 promila alkohola u krvi, odnosno bio je u teškom pijanstvu. 

Moraće na veštačenje

Zbog načina odbrane koji je Simonović izabrao, a po kom ima rupe u pamćenju zbog pijanstva, osumnjičeni će tokom istrage sasvim sigurno morati da bude “pod lupom” veštaka, verovatno psihologa i toksikologa. Ako se pokaže istinitim da se ne događaja ne seća - mogao bi izbeći robiju.

 

Piše:
Srbija Danas/Blic
30.10.2017. 16:48
Pogledajte više