Žapca u pritvoru sačekao PAKAO: Sa mnom su bili bolesni, SAKATI i ispečeni ljudi

25.03.2018. 07:07
Piše:
Srbija Danas/ Kurir
Nebojša Tubić Žabac / Izvor: Foto: Youtube/AlLu Co.
"Meni je pola lobanje plastično, ne mogu svega da se setim"

Nebojša Tubić Žabac (58) iz Novog Sada, osumnjičen za nanošenje teških povreda sa smrtnim ishodom investitoru Spasoju Milićeviću (63) iz Novog Sada, posle četiri meseca prebačen je u kućni pritvor. Na ovu odluku Više javno tužilaštvo se žalilo, pa će konačnu reč dati Vanraspravno veće Višeg suda.

Četiri meseca sam proveo u pritvoru i tamo preživeo pakao jer su mi bukvalno žive leševe dovodili u ćeliju. Sa mnom su bili bolesni, sakati i ispečeni ljudi, četiri puta sam kažnjavan, ali i pored svega odlično se osećam i nastavljam borbu da dokažem da sam nevin. 

Tubiću je od 10. novembra 2017. pritvor produžavan dva puta. Njegov advokat je početkom marta uložio žalbu i zatražio da njegov klijent tokom istrage nosi nanogicu i boravi u kućnom pritvoru. Sud je tada odbio, ali je sada njegov zahtev usvojen.

Nebojsa Tubic Zabac / Izvor: Foto: Youtube/Goli Zivot TV HAPPY

- Meni je pola lobanje plastično, ne mogu svega da se setim. Mogu da iznesem ono što znam, a znam da ga ja nisam ubio i to negiram - rekao je na saslušanju Tubić.

Podsetimo, Spasoju Milićeviću, vlasniku zanatske građevinske radnje „Kondor“, drvenom letvom nanete su višestruke teške povrede, a dan nakon napada preminuo je u Urgentnom centru jer mu je stalo srce.

- Sa mnom u ćeliji bio je čovek koji je optužen za nasilje u porodici, a imao je metastazu na mozgu. Izvađene su mu prostata i bešika, nosio je kesu sa mokraćom po ćeliji. Strašno. Stavili ga pored mene i ja šta ću, moram da pomognem. Kažem komandiru: "Pa na šta ovo liči, hoćete li dovesti neki živ leš bez organa?" - priča Žabac.

TROVANJE KAFOM: Tri osobe iz Smedereva zbrinute na VMA

- Drugi je nastradao u saobraćajki, sav izlomljen, sa srčanom aritmijom. Treći je, naš čovek koji se zapalio u Rusiji, 95 odsto opekotina po telu. Nije imao tetive na rukama, ja mu stavljao lekove u usta i hranio ga - kaže Tubić. 

Žabac i dalje tvrdi da nije ubio Spasoja.

- Meni se dogodila čuvena izreka "Hrani psa da te ujede". Pevač Vlado Georgijev me je upoznao s njim u Herceg Novom. Znao je da imam brodove i preporučio mi je Spasoja da ga zaposlim. Bio mi je čuvar na brodu, potrčko i portir. Međutim, čovek se pomamio, otvorio je firmu i počeo da vara ljude - priča Žabac i dodaje da mu je poslednji put dao novac da operiše oči, ali je nastavio da ga potkrada. prevario je neke ljude za stanove u Crnoj Gori i došla je neka ekipa i prebila ga. Ima, kako kaže alibi, bio je u poslastičarnici. Posle toga je bio u kafiću i dodao da ima pet svedoka.

Piše:
Srbija Danas/ Kurir
25.03.2018. 07:07
Pogledajte više