Završne reči na suđenju Kosmajcu: Uništene su mi tri godine života

04.04.2018. 06:07
Piše:
Srbija Danas/Alo
Sud / Izvor: Srbija Danas
Izricanje presude zakazano za 10. april

Biznismen Dragoslav Kosmajac, kome se pred Višim sudom u Beogradu sudi zbog optužbi da je podstrekivao dvojicu optuženih geodeta Milana Rapaića i Draga Milidraga da na njegovo ime upišu 7,5 ari državnog zemljišta u Malom Mokrom Lugu, pri čemu su oštetili državu, juče je izneo završnu reč.

Kosmajac se zahvalio što mu je sud omogućio da dokaže da nije kriv.

- Uništene su mi tri godine života! Žao mi je što sam ih potrošio dokazujući svoju nevinost. Nadam se da će sud doneti pravednu odluku - rekao je Kosmajac.

Njegov branilac Đorđe Simić je rekao da je optužnica bazirana na pravnim apsurdima.

Potresna ispovest poznatog LGBT aktiviste: Moj tata se u subotu UBIO skokom pod VOZ, nisam ga VOLEO

- Hendikep optužnice, između ostalog, jeste i to što ne znamo šta se mom branjeniku stavlja na teret. Optužnica nema opis radnje – rekao je Simić.

On je naglasio da Kosmajac nije imao motiv da ošteti državu.

- Imao je san iz detinjstva da tu sagradi kuću. Dvadeset godina je kupovao parcele, parče po parče. Što se tiče štete na strani Republike Srbije, komisija veštaka utvrdila je granicu eksproprijacije i ova parcela nikad nije bila eksproprisana. Dakle, nema štete i to su utvrdili profesori univerziteta – rekao je Simić.

Osuđen organizator grupe prevaranata: Varao ljude da je savetnik bivšeg predsednika SRBIJE i zgrnuo MILIONE evra

Tužilaštvo, sa druge strane, traži da se trojica optuženih kazne sa po dve godine zatvora, što je zakonski minimum za krivična dela koja su im stavljena na teret.

Tužilaštvo smatra da je tokom suđenja dokazano da je Kosmajac podstrekivao geodete na zloupotrebu službenog položaja kako bi mu pripala parcela koja je u vlasništvu države.

Izricanje presude zakazano je za 10. april.

 

Piše:
Srbija Danas/Alo
04.04.2018. 06:07
Pogledajte više