ZBOG KOMŠINICE NAM POGINUŠE DECA: Tuga i plač tetke STRADALIH BLIZANACA iz Niša

04.04.2017. 05:57
Piše:
Srbija Danas/Večernje novosti
Neda Pavlović / Izvor: Foto: Facebook/Neda Pavlovic
Tetka stradalih blizanaca iz Niša Ivana Cvetanović kaže da je komšinica kriva za smrt "njenih anđela"

Neda i Milan su u nedelju prvi put glasali na izborima, bili su ponosni što su postali punoletni. Došli su s biračkog mesta pravo kod mene na ručak i posle samo petnaest minuta odjeknula je eksplozija. Imala sam utisak da se sve srušilo na nas. Žena koja je živi na spratu ispod nas zavila je u crno celu porodicu. Danima se iz njenog stana osećao miris plina. Komšije su je upozoravale, ali Zorica je odmahivala glavom i govorila da nema opasnosti. A mojih sestrića više nema. Ovako je u ponedeljak kroz suze  pričala Ivana Cvetanović (50), tetka Nede i Milana Pavlovića, blizanaca koji su u nedelju nastradali posle eksplozije plinske boce u Ulici Milana Blagojevića u niškom naselju Durlan. Ivana se zbog od noge oporavlja na Klinici za ortopediju.

Prvi put glasali, pa POGINULI na ručku kod tetke: TUŽNA PRIČA blizanaca koje OPLAKUJE cela Srbija

TRAGEDIJA U VALJEVU: Poginuo mladić (24) kada je na njega pala betonska bandera!

- Dva dana sam se trudila da sve spremim, da ih lepo ugostim - priča Ivana.

- Moj sin je bio u drugoj sobi, spremao je ispit, ali su moji anđeli nastradali.

A u naselju Durlan muk i tuga. Komšije u neverici jedni drugima još prepričavaju šta se dogodilo njihovim Milanu i Nedi. Na svet su, kažu, došli zajedno, tako su s njega i otišli. Osamnaest godina su delili dobro i zlo, planirali da zajedno upišu fakultet, ali su im snovi prekinuti u nedelju u 15.10...

Milan Pavlović / Izvor: Foto: Facebook

U kući porodice Pavlović, u Ulici Đorđa Andrejevića Kuna, u kojoj su živeli osamnaestogodišnji blizanci, zatekli smo njihovu baku Mirjanu. Jedva je stajala na nogama, oslonjena na zid, ne može da prozbori ni reč. Majka nastradale dece Nataša (48) je u bolnici. Otac Rade je u šoku posle tragedije koja je zadesila njegovu porodicu, za koju komšije imaju samo reči hvale.

- Tuga i bol. Cela ulica i čitav kraj pate i tuguju - kaže Antonina Radić, komšinica Pavlovića, profesorka ruskog jezika u penziji. - To su bila divna, vaspitana deca. Najbolja u kraju. Nikada se ni s kim nisu posvađali, ni potukli. Nikada nisu prošli ulicom da mi se ne jave. Milan je bio stidljiviji, a Neda otvorenija. Često smo razgovarale, škola joj je odlično išla. Bili su odlični đaci, deca kakvu samo možete da poželite.

Njen suprug, takođe profesor u penziji, Danilo Radić rekao je reporteru “Novosti” da ih je video kobnog dana.

Neda Pavlović / Izvor: Foto: Facebook/Neda Pavlović

- Oko podneva su bili na terasi, gde se obično odmaraju. Pohvalili su se da će u nedelju prvi put moći da glasaju. Posle glasanja otišli su kod tetke na ručak. Neda je bila odličan đak, išla je u Gimnaziju “Svetozar Marković”, gde sam ja predavao ruski jezik. Milan je mnogo voleo šah i postizao je vrhunske rezultate. Predviđali su mu sjajnu karijeru - kaže Radić.

Dan posle tragedije porodicu je posetio i Nedin razredni starešina iz Gimnazije. Milan je bio učenik Pravno-poslovne škole u Nišu. Želeli su da upišu isti fakultet i zajedno studiraju.

Piše:
Srbija Danas/Večernje novosti
04.04.2017. 05:57
Pogledajte više