JEZIVO: Zoran zvao novinarku u gluvo doba noći i tražio da uradi ovo kada bude otkriven Jelenin ubica

22.07.2022. 11:56
Piše:
Srbija Danas
Zoran Marjanović / Izvor: Srbija Danas/Milana Pavković
Viši sud u Beogradu doneo je presudu u slučaju ubistva pevačice Jelene Marjanović.

Viši sud u Beogradu doneo je presudu kojom osuđuje optuženog Zorana Marjanovića za ubistvo supruge Jelene. Izricanje presude je u toku, a prema prvim informacijama, osuđen je na maksimalnih 40 godina zatvora.

EVO NA KOLIKU KAZNU ZATVORA JE OSUĐEN ZORAN MARJANOVIĆ: Poznato gde će otići posle izricanja presude (FOTO)

EVO NA KOLIKU KAZNU ZATVORA JE OSUĐEN ZORAN MARJANOVIĆ: Poznato gde će otići posle izricanja presude (FOTO)

DONETA PRESUDA! Zoran Marjanović kriv za ubistvo supruge Jelene Marjanović

DONETA PRESUDA! Zoran Marjanović kriv za ubistvo supruge Jelene Marjanović

SVIMA PROMAKAO DETALJ! Pogledajte kako je Zoran Marjanović u Zadruzi govorio o UBISTVU supruge! (VIDEO)

SVIMA PROMAKAO DETALJ! Pogledajte kako je Zoran Marjanović u Zadruzi govorio o UBISTVU supruge! (VIDEO)

- Upravo je Zoran Marjanović osuđen na maksimalnu kaznu 40 godina zatvora, kako je i tužilaštvo tražilo. Sudsko veće mu je odmah odredilo pritvor, što znači da će direktno iz sudnice biti sproveden maricom kroz garažu, i odvezen u Centralni zatvor - govore izvori sa lica mesta.

Odmah nakon što je sud proglasio Zorana Marjanović krivim, njegov advokat izašao je iz sudnice uz reči "nisam mogao da slušam ovu sramotu".

Naime, avokat Nikola Dumnić nakon presude da je Zoran Marjanović kriv za ubistvo supruge Jelene rekao je da je presuda skandalozna a potom i obrazložio.

- Presuda je doneta bez ijednog personalnog dokaza, nije postojao niko da ga je video da je uradio to krivično delo, kao što ni na njemu ni na njoj nije pronađen nikakav trag koji bi upućivao na takav zaključak. Predsudu smatram skandaloznom, a pratite šta će se nakon nje dešavati - rekao je Dumnić.

Inače, njegovi advokati će imati pravo žalbe na ovu presudu drugostepenom sudu, u ovom slučaju Apelacionom sudu u Beogradu. 

Međutim, ono što je mnogima privuklo pažnju, unelo novi nemir i sumnju jeste oglašavanje novinarke koja je uradila prvi intervju sa Zoranom Marjanovićem nakon sahrane njegove supruge Jelene Marjanović.

Kako svedoči novinarka Kurira pred kamerama, ona i osuđeni Zoran Marjanović su imali dobru saradnju, pa joj je on često slao poruke koje su se odnosile na sam slučaj svirepog ubistva Jelene Marjanović, kao i informacijama koje su se pojavljivale u medijima o istom.

- Sećam se da mi je jednom poslao poruku u gluvo doba noći, on je kompozitor pa je najčešće radio noću, i zbog toga je bio budan i često mi se javljao. Sećam se da mi je jednom rekao, molim te, kada pravosudni organi budu doneli presudu i kada ovaj slučaj bude završen, molim te, pozabavi se ranim detinjstvom monstruma koji mi je ubio ženu. To će dati mnogo odgovora o njegovom psihološkom profilu - ispričala je voditeljak, vidno uznemirena zbog presude koju je samo par minuta pre njene ispovesti doneo sud.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo Zorana Marjanovića tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči.

On je tada rekao da su on i ćerkica polako hodali za Jelenom na nasipu pored Dunava u Borči dok je ona trčala ispred njih. S obzirom na to da je ta staza duga nekoliko kilometara, govorio je da je Jelena odmakla od njih daleko i da je brzo nestala iz vidokruga.

BONUS VIDEO: Zoran Marjanović stigao u sud

Piše:
Srbija Danas
22.07.2022. 11:56
Pogledajte više