GRAD OSTAO BEZ PIJAĆE VODE! Rukovodstvo fabrike i dalje ćuti o eksploziji: Vodovod obavestili mejlom

14.12.2020. 13:22
Piše:
Srbija Danas/Blic
Fabrika vode Zrenjanin / Izvor: Foto: Youtube/Printscreen/KTV Televizija - Zvanični kanal
Prilaz fabrici je zabranjen

Nakon eksplozije u zrenjaninskoj fabrici vode jutros oko pet časova, u krugu postojenja su i dalje vatrogasci i policija. Grad, u kome je konačno posle 16 godina počela iz slavina da teče ispravna voda, iznova je ostao bez prečišćene, pijaće vode.

EKSPLOZIJA U ZRENJANINU: Povređeno više osoba

EKSPLOZIJA U ZRENJANINU: Povređeno više osoba

DETALJI STRAVIČNE TRAGEDIJE U VALJEVU: Saša (51) krenuo na posao, pa nastradao pod točkovima voza

DETALJI STRAVIČNE TRAGEDIJE U VALJEVU: Saša (51) krenuo na posao, pa nastradao pod točkovima voza

POZNAT UZROK EKSPLOZIJE U FABRICI VODE U ZRENJANINU: Dve osobe povređene, prevezene u bolnicu!

POZNAT UZROK EKSPLOZIJE U FABRICI VODE U ZRENJANINU: Dve osobe povređene, prevezene u bolnicu!

U eksploziji su povređena dvojica radnika A. V. (1970) i J.M. (1978) od kojih jedan teže. Iz zrenjaninske bolnice saopštili su da je dijagnostika u toku.

Zrenjanicima je najavljeno, da će iz slavina iznova poteći žuta voda. I to je pitanje trenutka jer sada još uvek teče deo prečišćene vode koji je ostao u cevima. Kako zrenjaninci kažu: "Standardna, zrenjaninska, sa bojom, mirusom i ukusom". Tačnije, voda koju niko ne pije.

Prilaz fabrici je zabranjen.

Nakon što je godinama unazad posle mnogo probijenih rokova, nova fabrika počela da prečišćava vodu, dogodila se ozbiljna havarija. Direktor Bojan Dimkić nije želeo da daje izjave. Jedino što je rukovodstvo fabrike poručilo je da će se "oglasiti saopštenjem".

Isto saopštenjem i to putem mejla, rukovodstvo fabrike je obavestilo i gradski Vodovod i kanalizaciju tri sata nakon eksplozije. U saopštenju je navedeno da je došlo do eksplozije i da Vodovod preuzme iznova vodosnabdevanje.

- Oko 8,20 časova jutros stigao nam je mejl iz fabrike, da je bila havarija na njihovoj mreži. Nije saopšteno šta je eksplodiralo, niti šta se dogodilo. Saopšteno nam je da mi ponovo preuzimamo vodosnabdevanje. Zrenjaninci oko sat vremena nisu imali vodu dok se sistem nije iznova prebacio na gradski vodovod - kaže portparol direktora "Vodovoda Zrenjanin" - Siniša Gajin.

Praktično, ovo Javno preduzeće još nije obavešteno šta se zaista dogodilo, niti prema prvim procenama koliko će trajati sanacija.

- Taman je krenula voda i počeo je da se gradi još jedan pogon i dogodio se ovo, eksplozija. Sajt Vodovoda je bio ‘pao’ koliko su ljudi pokušavali da saznaju šta se događa - kaže Gajin.

Prema prvim informacijama, eksploziju u fabrici vode prouzrokovalo je, prema pisanju pojedinih medija, curenje hlora. Fabrika je počela sa radom pre manje od godinu dana.

Piše:
Srbija Danas/Blic
14.12.2020. 13:22
Pogledajte više