ZVER ZEMUNSKOG KLANA HTEO DA UBIJE LUKU BOJOVIĆA! Tu nije kraj: Biće mi svejedno da li si živ ili mrtav, NEĆU SE ZAUSTAVITI

23.07.2022. 18:44
Piše:
Srbija Danas/A.J.
Luka Bojović / Izvor: Foto: YouTube/Printscreen/2012nbavideos/B92/Shutterstock
U knjizi "Zemunski klan - ko je ko" opisao sve.

Zovu ga - najopasniji ubica Zemunskog klana, Zver. Njegovo ime je Sretko Kalinić. I dalje na sam pomen ovog imena mnogi osete strah.

Kalinić u Zabeli služi kaznu od 40 godina zbog serije ubistava i učešća u atentatu na premijera Zorana Đinđića, a sada je rešio da otkrije strogo čuvanu tajnu najsurovijeg klana na ovim prostorima.

Prenosićemo vam sve ono što do sada niste znali o "gospodarima života i smrti" i to iz perspektive najsurovijeg člana.

Savet pulmologa: Šta ako vas muči produženi kašalj?

Savet pulmologa: Šta ako vas muči produženi kašalj?

KAKO IZGLEDA LJUBAVNA SOBA U ZABELI? Višedecenijske robije dovode i do pucanja brakova - evo šta se dešava sa Crvenim beretkama iza rešetaka

KAKO IZGLEDA LJUBAVNA SOBA U ZABELI? Višedecenijske robije dovode i do pucanja brakova - evo šta se dešava sa Crvenim beretkama iza rešetaka

NJEGOVO UBISTVO BILA JE PORUKA DA DOLAZE "MOMCI KOJI NE UMEJU DA PROMAŠE" Na vođi zvezdaraca demonstrirali ubilački talenat

NJEGOVO UBISTVO BILA JE PORUKA DA DOLAZE "MOMCI KOJI NE UMEJU DA PROMAŠE" Na vođi zvezdaraca demonstrirali ubilački talenat

Sretko je imao želju da ubije Luku Bojovića, za koga kažu da je nakon ubistva Spsojevića i Lukovića postao novi vođa "Zemunaca". Međutim, do likvidacije nije došlo samo zato što kod sebe nije imao oružje, tvrdi Kalinić.

On naglašava da se poslednji put sreo sa Bojovićem mesec i po dana posle ubistva Milana Jurišića u Španiji 2009, ali ne otkriva lokaciju susreta, kao ni identitet dvojice Bojovićevih drugara. Ono što je posebno zanimljivo je što tvrdi da su se videli na mestu na kojem Bojović nikako nije smeo da bude.

- Da sam tada imao oružje kod sebe, likvidirao bih svu trojicu u onom ćošku gde su bili Amigo i njegova dva druga. Ne znam koji mu je ku*ac bio da dođe jer neke stvari mora da rešava sam, bez ičije pomoći - napisao je Kalinić u tek objavljenoj knjizi "Zemunski klan - ko je ko", u kojoj detaljno opisuje nekadašnje saradnike.

Luka Bojović / Izvor: Foto: Youtube/Printscreen/Denis Cyga

Tu se Kalinić nije zaustavio već posredno preti Bojoviću kada je shvatio da je on poslao Miloša Simovića da ga ubije.

- Ako još jednom zaje*eš dogovor i unajmiš nekoga kao Derpeta Glavatog Simovića (Miloš Simović, prim. aut.) da me sje*e, biće mi svejedno da li si živ ili mrtav, ali se neću zaustaviti sigurno - stoji u Kalinićevoj poruci, a u drugom delu sugeriše Bojoviću da pazi šta radi:

- Neke stvari moraš sam da uradiš i tek tada će biti rešene. Shvati suštinu, pa završi ovo.

Potrebno je naglasiti da je Bojović u knjizi nazvan "Amigo" i navodi da je Luka došao kod njega i tražio mu da idu u Španiju da ubiju Milana Jurišića, za čije ubistvo je Kalinić i odgovarao s Milošem Simovićem.

Luka Bojović je uhapšen 9. februara 2012. godine u Valensiji, a najranije bi mogao da traži uslovni otpust 9. februara 2024. godine. Ukoliko bi institucije u Španiji to odobrile, Luka Bojović je slobodan čovek - jer ga Srbija ne potražuje ni za jedno krivično delo. Ako bude morao da odleži celu kaznu do kraja, iz zatvora u Španiji će izaći tek 2030. godine.

U Španiji je osuđen na zatvorsku kaznu od 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala. Za falsifikovanje isprava izrečena mu je kazna od tri godine zatvora, za zločinačko udruživanje pet, a za posedovanje oružja deset godina zatvora.

Da podsetimo, Kalinić i Bojović su imali suočavanje na suđenju preko video linka. Na kraju suočavanja Kalinić je izjavio: "Moja sućut Bojoviću", aludirajući na ubistvo Nikole Bojovića, rođenog Lukinog brata. Zbog ove izjave, španske sudije su pozvale kolege u Beogradu da ne dozvole ovakvu vrstu provokacije, na šta je sudsko veće reklo da su i sami iznenađeni ovom izjavom.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Luka Bojović je tada tvrdio da ne poznaje Sretka Kalinića, da ga nikada nije video i da su im se životi ukrštali preko kuma Cvetka Simića, čije je iskasapljeno telo 2010. godine nađeno u jezeru Jarun kod Zagreba. On je dodao da od Zemunaca poznaje i Vladimira Milisavljevića, poznatijeg pod nadimkom Budala.

- Životi su nam se ukrstili preko dve meni drage osobe, Milisavljevića i Simića, to su jedine dve osobe koje se znaju sa njim - rekao je Bojović.

Na insistiranje tužioca, Luka Bojović je pojasnio da su Simović i Kalinić bili pripadnici iste grupe zemunskog kriminalnog klana, a da se Cvetko Simić družio s Kalinićem u Zagrebu.

- Kalinić je bio, nažalost, u prijateljskim odnosima s mojim kumom, za kog svi znate kako je završio i kako je platio za to prijateljstvo s njim. Taj čovek je na najsvirepiji način ubio mog kuma - optužio je tada Bojović.

Kalinić je optužio Bojovića da je stao na čelo zemunskog klana 2003. godine posle smrti Dušana Spasojevića i pružao utočište i pomoć odbeglim članovima zemunskog klana, koji su po njegovom nalogu izvršili više likvidacija. Na to je Bojović rekao kako su to "obične gluposti" tvrdeći da Kalinića ne poznaje i da ga tokom svedočenja nije ni imenom oslovio.

BONUS VIDEO: Ukrajinci dronovima napali nuklearnu elektranu Zaporožje

Piše:
Srbija Danas/A.J.
23.07.2022. 18:44
Pogledajte više