Albanska NARKO MAFIJA kupuje zemljište: Planiraju otimanje juga Srbije

21.08.2018. 22:33
Piše:
Srbija Danas/Alo
Ramuš Haradinaj, Albanci / Izvor: Profimedia/ilustracija
Pakleni plan

Albanci su ozbiljno rešeni da se dočepaju juga Srbije! Naime, poslednjih meseci sve više kupuju nekretnine u Medveđi da bi tu opštinu masovno naselili albanskim stanovništvom i tako promenili nacionalnu strukturu u svoju korist.

Za kupovinu nekretnina na teritoriji opštine Medveđa, kako se saznaje, zaduženi su i pojedini Albanci bliski narko-mafiji, ali i kosovskim političarima Bedžetu Pacoliju i Aljbinu Kurtiju.

Bedžet Pacoli / Izvor: Profimedia

Kupoprodaju nekretnina u velikoj meri kontroliše Muharem Salihu, biznismen poreklom iz sela Tupale, u opštini Medveđa, koji živi i radi u Italiji.

- Salihu je glavna spona s albanskom dijasporom i narko-mafijom, a zadužen je za sprovođenje albanskih planova u Medveđi. Kupio je nekoliko kuća u Sijarinskoj Banji, a planirao je da kupi i jedno preduzeće iz Medveđe, kao i kompleks hotela u Sijarinskoj Banji i rudnik „Lece“. Međutim, preduzeće kupila je agencija za nekretnine iz Leskovca i dala ga Salihiju u zakup, u okviru kojeg će u avgustu biti puštena u pogon fabrika za proizvodnju čarapa. Osim stanovništva sa teritorije opštine Medveđa, fabrika će zapošljavati i Albance sa teritorije Kosova i Metohije, koji će se kasnije tu i naseliti.

Putin poručio: Ovde se rađa ruska vojna moć

Prema rečima sagovornika, procenjuje se da je Salihu dosad uložio između osam i deset miliona evra u opštinu Medveđa. Izvor napominje da je Salihu u prethodnom periodu u više navrata finansijski pomogao aktivnosti albanskih političkih partija i albanskih ekstremista na području Medveđe.

U centru Sijarinske Banje nedavno je i Avni Đakova kupio kuću od jedne srpske porodice. Đakova je poznat kao branilac Aljbina Kurtija u postupku koji je protiv njega vođen na prostoru KiM, a zna se da podržava političke stavove Kurtija.

Albanci / Izvor: Profimedia/ilustracija

- Sredinom jula ove godine grupa od desetak Albanaca sa KiM boravila je u Sijarinskoj Banji. Tu grupu poslovnih ljudi predvodio je brat tzv. kosovskog šefa diplomatije Bedžeta Pacolija i potpukovnik u penziji Dema Musa, koji je 2011. godine, nakon penzionisanja iz sastava Vojske Srbije otišao da živi u Prištinu. Cilj njihovog boravka bio je kupovina nekretnina, ali nezadovoljni ponuđenim cenama, zasad su odustali od kupovine – navodi izvor.

Srpsko stanovništvo u opštini Medveđa smatra da je u funkciji pritisaka Albanaca i sve masovnije korišćenje putnog pravca Priština-Mutivode-Medveđa-Leskovac od strane Albanaca za odlazak i dolazak sa KiM iz zemalja zapadne Evrope.

Sinisa Mihajlović / Izvor: Foto: Twitter Printscreen

 

Piše:
Srbija Danas/Alo
21.08.2018. 22:33
Pogledajte više