Albanski tužilac hoće da im dođe glave! Evo šta se dešava sa UHAPŠENIM Srbima

23.11.2018. 15:54
Piše:
Tanjug
Kosovo / Izvor: Profimedia
Četvorica Srba koje su jutros uhapsili pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije (ROSU) u policiji mogu da budu zadržani najduže 48 sati, u kom roku tužilaštvo treba da odluči da li će za njih tražiti od suda da im odredi i pritvor do 30 dana.

Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković, Marko Rošić i Saša Curčić, kako je saopšteno iz Prištine, uhapšeni su u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića 15. januara u Kosovskoj Mitrovici.

OGLASILA SE EU POVODOM HAOSA NA KOSOVU! Albancima izdato HITNO naređenje! "Kršite sva pravila!"

Od velikog do smešnog je samo jedan korak: Čeputin isprozivao Šiptare

Advokat Nebojša Vlajić rekao je za Tanjug da još nema preciznih informacija koja se krivična dela stavljaju uhapšenima na teret.

- Po ovome što kažu u Prištini oni su uhapšeni za ubistvo Ivanovića, ali koliko je tome verovati to je drugo pitanje - kaže advokat koji je ranije zastupao Olivera Ivanovića.

Govoreći o krivičnim procedurama na Kosovu, on je ukazao da uhapšene policija može da drži do 48 sati, nakon čega o daljem zadržavanju odlučuje sud, ako tužilac zatraži pritvor.

To znači da bi najkasnije u nedelju ujutru trebalo da se zna da li će uhapšeni biti pušteni na slobodu ili će im biti određen pritvor.

Što se tiče saslušanja pred tužiocem, Vlajić kaže da on može da ispita uhapšene u svakom trenutku - ili u roku od 48 sati ili kasnije.

Tužilac traži 30 dana pritvora

Kosovski tužilac, Šalja Hodža, izjavio je danas da je zatražio određivanje do 30 dana pritvora za trojicu Srba uhapšenih u Kosovskoj Mitrovici, koji se sumnjiče da su umešani u ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića. 

Hodža je za portal kalkso.com rekao da su ranije danas pritvorena četvorica Srba i da je njima odmah određen pritvor od 48 sati, odnosno dok ne budu izvedeni pred istražnog sudiju.

- U međuvremenu smo se Osnovnom sudu u Prištini obratili zahtevom za određivanje pritvora do 30 dana za trojicu uhapšenih, osim četvrtog uhapšenog koji se tereti za ometanje policije u obavljanju službene dužnosti - rekao je Hodža.

BONUS VIDEO: Prvi snimak početka akcije ROSU

 

Piše:
Tanjug
23.11.2018. 15:54
Pogledajte više