Vi ste naš ponos, sledite slavnu tradiciju naših predaka: Aleksandar Vučić održao svečani govor

09.09.2017. 11:50
Piše:
Srbija Danas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić / Izvor: Foto: Tanjug/Zoran Zestic
Predsednik Srbije ispred Doma Narodne skupštine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je svečani govor na promociji najmlađih oficira Vojske Srbije, ispred Doma Narodne skupštine.

(UŽIVO) Za srpskog vojnika je otadžbina svetinja: Ovako se predsednik Srbije obratio novim oficirima

Vojska Srbije kupuje NAJSAVREMENIJI HELIKOPTER: Prevoziće specijalne jedinice na najteže zadatke (VIDEO)

- Samo svestrano obrazovan oficir je garant spremnosti vojske srbije da odbrani svoju zemlju kadeti postrojeni ovde su spremno za hrabar i častan životni poziv. Vi ste najmlađa generacija koja nastavlja tradiciju vaših predaka - rekao je Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić / Izvor: Foto: Tanjug/Zoran Zestic

- Morate biti svesni odgovornosti koju imate a to su ljudski životi i naša otadžbina. Siguran sam da ćete znati da se uhvatite u koštac sa problemima - istakao je predsednik Srbije.

Čvrsto opredeljenje Srbije za vojnu neutralnost nikako ne znači da bi vojska trebalo da ostane pasivna i nezainteresovana u situacijama koje prete miru i bezbednosti u svetu, već naprotiv ta neutralnost znači iskrenu posvećenost miru i saradnji rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić na svečanoj promociji nove klase oficira Vojske Srbije. 

Zbog toga su, dodao je, nasi oficiri i angažovani u mirovnim operacijama u celom svetu. 

- To angažovanje je mali, ali bitan pokazatelj naše želje da kao zemlja ne budemo nošeni burama, već da osluškujemo i nađemo svoje mesto, jer danas nam je iznad svega potrebna budnost i rešenost, kakvu su imali i srpski vojnici na Solunskom frontu- rekao je predsednik, te dodao - Iz tih rovova krenuli su u juriš do konačne pobede, a ta je pobeda ušla u udžbenike kao model strategijskog delovanja protiv nadmoćnog neprijatelja. 

Kako je naveo, nije snaga u boju vojnika i ofiricira, nego u njihovom znanju i onome šta braniš, čuvaš i za koga se boriš. 

- Ko brani kućni prag, pradedovinu, otadzbinu tesko može biti pobeđen - primetio je Vucić te dodao da nismo opsednuti prošlošću, ali treba da razumemo da naše stalno opredljenje treba da je unapređenje svih veština i znanja kako bismo sačuvali kućni prag nasleđen od predaka.

Upozorio je, međutim, da će zbog zelje da sačuvamo Srbiju, Vojska biti stalno napadana, bilo da to čine strane službe, mediji, interesne grupe. 

- Vi zato morate da stitite ovu zemlju - porucio je predsednik mladim oficirima, dodajući da veruje da i da je najnovija klasa oficira dorasla zadatku koji podrazumeva posvećenost miru i bezbednosti.

- Vaš posao je da čuvate, branite i štitite nezavisnost i suverenitet naše Srbije. Vi ste naš ponos, sledite slavnu tradiciju naših predaka - rekao je Aleksandar Vučić.

- Živela Vojska Srbije, živela Srbija! - pozdravio je najmlađe oficire, na kraju svog govora, predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

Piše:
Srbija Danas
09.09.2017. 11:50
Pogledajte više