Aleksandar Vučić se sastao sa Jangom Ðiječijem: Zajedno stvaramo istoriju (VIDEO)

12.10.2020. 10:32
Piše:
Srbija Danas
Aleksandar Vučić / Izvor: Tanjug/​Sava Radovanović
Sastanak je zakazan za 12.00 u Palati Srbija,

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa članom Politbiroa Centralnog komiteta KP Kine i direktorom Kancelarije Centralne komisije za spoljne poslove Jangom Ðiječijem.

Sastanak je održan u 12.00h u Palati Srbija, saopštila je pres služba predsednika.

 

Obraćanje Janga Điječia

- Pre svega sam zahvalan što ste nas primili i prenosim vam najsrdačnije pozdrave našeg predsednika Sija. U julu je Si bio u istorijskoj poseti Srbije i time smo otvorili novu istoriju odnosa sa vama. Takođe i vaša poseta Kini uliva pokretačku snagu sa razvoj naših daljih odnosa - rekao je Jang i nastavio:

- Pod vašim vođstvom vaša zemlja Srbija je dostigla ekonomski vrhunac. Čestitamo na stranačkoj pobedi i verujemo da će nova Vlada isto tako uspešno voditi politiku zemlje - rekao je Jang.

Predsednik Srbije se zahvalio kineskom predsedniku Siju

- Želim da vam se zahvalim na poruci koju ste mi doneli od vašeg predsednika Si Đipinga, naše dve zemlje su prijateljske zemlje i razvijamo se zajedno. Nećemo zaboraviti njegovu posetu Smederevu kad je spasao posao između 10.000 i 12.000 hiljada ljudi. Naša trgovinska razmena raste iz godine u godinu. Voleo bih da Kina razmotri nove investicije u našu zemlju - rekao je Vučić i nastavio:

- Želim da se zahvalim Siju, Kini kao nosiocu razvoja na podršci Republici Srbiji, na teritorijalnom integritetu naše zemlje i nezavistnosti. Mi u Srbiji znamo i suočili smo se sa različitim oblicima pritiska. Ali Srbija je do sada uspevala, i nastavila da gradi odnos prema narodnoj Republici Kine. Mi smo mala zemlja i po veličini i po broju stanovnika, ali zemlja koja ima slavnu istoriju i veliko srce, i koja želi da čuva svoju samostalnost i nezavistnost. Kineskom narodu želimo uspeh i mom prijatelju Siju pošaljite najsrdačnije pozdrave i kada prođe ova pošast poručite mu da ga čekamo ovde - rekao je Vučić.

- Ja sam mnogo naučio u razgovoru sa vama, za to vam hvala i dobro došli - rekao je Vučić.

Piše:
Srbija Danas
12.10.2020. 10:32
Pogledajte više