VUČIĆ IZ VERONE: Moj san je uspešna Srbija (VIDEO)

03.04.2023. 11:45
Piše:
Srbija Danas
Aleksandar Vučić / Izvor: Foto: Printscreen
Predsednik Aleksandar Vučić obraća se uživo iz Verone.
 
O izborima u Crnog Gori

- Nije naša pozicija laka, naprotiv teška je. Imamo uređene javne finansije, ali moramo da radimo. Moramo da razmišljamo kako da snažimo Srbiju. Svaki razgovor koji po tom pitanju obavite je od suštinskog značaja za Srbiju - kaže predsednik.

- Ja ne mogu da se kandidujem više, a kao što sam obećao nikada me neće pobediti, jer znam koliko su neodogovorni i neozbiljni. Njima je mozak pomračila patološka mržnja. Da imaju malo političke pameti oni bi sve napadali, a bežali bi od mene, jer kada mene napadaju odbija se kao o beton, to samo meni donosi a njima oduzima - rekao je predsednik.

Vučić je, komentarišući godinu dana otkako je pobedio na izborima, rekao:

- Rekli su da ću 3. aprila da uvedem sankcije Rusiji. Svi su govorili u jeku kampanju kako su protiv sankcija, a ja sam bio obazriv i nisam mogao ni želeo da budem glasan kao oni. Odjednom oni 3. aprila postaju zagovornici sankcija. Za mene je najvažnije koliko možemo da podignemo srpsku ekonomiju. Ministri moraju da rade više. Ako oni to ne razumeju, onda ne sanjamo iste snove. A moj san je uspešna Srbija, koja radi na svom ekonomskom snaženju - naveo je Vučić.

- Što se tiče odnosa prema meni u Crnoj Gori. Mi se nismo mešali u izbore, ponašali smo se ozbiljno i odgovorno. Čestitao sam Milatoviću. Pre nekoliko minuta sam razmenio i poruke sa njim. Verujem da ćemo kada prođe inauguracija, da će jedno od prvih mesta koje će da poseti, biti Beograd - kazao je Vučić komentarišući rezultate izbora u Crnoj Gori. 

 

- Zadovoljan sam što u premijerki Meloni imao iskrenog prijatelja. Cela vlada Italije je ovde, došla je u Veronu da pokažu koliko je važan sajam. To govori koliko je važno da se ovim bavimo - dodao je predsednik.

- Nastavljamo da jačamo našu saradnju u mnogim oblastima i sa radošću očekujemo da uzvratimo gostoprimstvo premijerki Meloni i njenom timu u Beogradu - kazao je Vučić.

- Znate da je Italija naš treći spoljnotrgovinski partner. Očekujem premijerku Meloni u Srbiji - kazao je predsednik Vučić.

Piše:
Srbija Danas
03.04.2023. 11:45
Pogledajte više