BAHATOST NA NOVOM BEOGRADU: Bojović za 17 dana na divlje nadogradio još jedan sprat, nadležni ne reaguju na njegovu nelegalnu gradnju

17.07.2018. 15:38
Piše:
Srbija Danas
Dobrosav Bojović / Izvor: Foto: Srbija Danas/YoutubePrintscreen - GradjevinarstvoRS
Preduzeće "Napred" nastavlja nelegalnu nadogradnju na poslovnom objektu na Bulevaru Mihaila Pupina 115, bez obzira na to što nemaju dozvolu i što je nelegalna gradnja krivično delo

Nadogradnja svakog dana sve više i više napreduje, a direktor preduzeća "Napred" Dobrosav Bojović, u čijim rukama se nalazi i "Energoprojek", ne želi da odgovori na pitanja zbog čega nije obezbedio gradilište po zakonima i propisima, niti zbog čega nastavlja gradnju koja je nelegalna, bez obzira na to što je u pitanju krivično delo.

Tako je za samo 17 dana od kako smo objavili tekst o nelegalnoj nadogradnji preduzeća "Napred" na Novom Beogradu, Bojović izgradio još ceo jedan sprat, a gradilište i dalje nije obezbeđeno za prolaznike.

Kako izgleda Bojovićeva nadogradnja, koju povrh svega niko ne kontroliše, pogledajte u priloženoj galeriji:

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Bojovićevo gradilište već zatvarano, ali on nije stao sa gradnjom

Gradska inspekcija 2017. zatvara to gradilište zbog toga što je investitor, odnosno firma "Napred", odstupila od projekta i građevinske dozvole kojom su imali mogućnost da rekonstruišu i dograde 5.452 m2. Dakle, kada je inspekcija izašla na teren, ustanovili su da se ne radi u skladu sa projektom na osnovu kojeg je dobijena građevinska dozvola. Inspektor im je dao rok od 30 dana da podnesu zahtev za izmenu građevinske dozvole i obustavio im je radove dok to ne urade.

Kako to nisu uradili, inspekcija im je naložila da konstrukciju koju su napravili sruše. To nam je potvrdila inspektor Grada Beograda Marjana Tufegdžić.

Dobrosav Bojović / Izvor: Foto: Srbija Danas/YoutubePrintscreen - GradjevinarstvoRS

- U postupku inspekcijskog nadzora građevinski inspektor je konstatovao da je investitor radova odstupio od izdatog rešenja i odobrenog projekta, te je doneo rešenje kojim je naložio obustavu radova i rok od 30 dana za pribavljanje građevinske dozvole. Kako investitor nije postupio po rešenju u ostavljenom roku, građevinski inspektor je doneo novo rešenje investitoru da ukloni kompletnu vertikalnu i horizontalnu konstrukciju na nivou četvrtog sprata i zaključak o dozvoli izvršenja i predmet je prosleđen na izvršenje - rekla nam je građevinski inspektor Marjana Tufegdžić iz inspekcije Grada Beograda.

Takođe, kako je navela, "građevinski inspektor je protiv investitora i izvođača radova, zbog nepoštovanja obustave radova, podneo Trećem osnovnom javnom tužilaštvu prijavu za činjenje privrednog prestupa".

Bojović na divlje gradi 10.000 m²

Međutim, "Napred" nastavlja radove i 2018, bez obzira na to što za nadogradnju na postojećoj zgradi nema građevinsku dozvolu, što su nam potvrdili iz inspekcije Grada Beograda. Iz inspekcije nam je rečeno da investitor "Napred" poseduje samo lokacijske uslove za 14.957m², a građevinsku dozvolu samo za 5.425 m². To znači da investitor "Napred" oko 10.000 m² gradi na divlje!

 

Piše:
Srbija Danas
17.07.2018. 15:38
Pogledajte više