BESRAMAN STAV: Tahiri protiv srpskog voza!

13.01.2017. 21:57
Piše:
Tanjug
Edita Tahiri / Izvor: Profimedia
Uvođenjem ove relacije cilj je bio da se bolje povežu delovi naše zemlje

Edita Tahiri zatražila je danas od EU da zaustavi, kako je navela, "nelegalni srpski voz" na relaciji Beograd - Kosovska Mitrovica za koji je ocenila da predstavlja sledeću provokaciju u pravcu destabilizacije Kosova. 

Srbija nastavlja sa ozbiljnim provokacijama protiv Kosova, u suprotnosti sa duhom briselskog dijaloga za normalizaciju, upozoravam na sutrašnje pokretanje nove ilegalne linije Beograd-Mitrovica, jer je to agresivno mešanje u državnu suverenost Kosova i još jedan dokaz da Srbija želi da destabilizuje Kosovo, ocenila je Tahiri. 

ĐURIĆ OCENJUJE: Ne očekujem zabranu ulaska voza na Kosovo! U suprotnom, to bi bio ŠOVINIZAM!

Tahiri je, kako prenosi portal Kos sev, navela da Srbija postaje opasnost za mir i stabilnost u regionu i da međunarodna zajednica mora da zaustavi Srbiju.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je ranije danas, povodom sutrašnjeg početka rada železničke linije između Beograda i Kosovske Mitrovice, da ne očekuje da kosovske vlasti spreče ulazak voza u južnu pokrajinu, jer bi takav tretman, kako kaže, imao veze sa nacionalizmom, šovinizmom i ograničavanjem osnovnih ljudskih prava. 

Marko Đurić / Izvor: Profimedia

Odgovarajući na pitanje novinara posle sednice vlade na kojoj je bilo reči o puštanju Ramuša Haradinaja da se brani sa slobode, Ðurić je podsetio da se saobraćaj između srpskih gradova i gradova na Kosovu i Metohiji odvijaju već godinama.

- Imate na desetine autobusa dnevno koji idu od Beograd do Prištine i Kosovske Mitrovice, kao i iz drugih gradova. Ne vidim zašto bi postojala razlika u vezi sa ovom linijom, čiji je cilj da se bolje povežu delovi naše zemlje - rekao je Ðurić.

Piše:
Tanjug
13.01.2017. 21:57
Pogledajte više